Annonce
Kultur

Herlig karikatur på livet i forstaden

Selv om figurtegningen efter første afsnit af "Lærkevej" endnu er temmelig løs, spiller Christian Tafdrup, Sarah-Sofie Boussnina og Laura Drasbæk - som de tre søskende Sune, Mathilde og Katrine - lige op med seriens ældre og langt mere øvede kræfter.

"Lærkevej" er en skøn blanding af "Desperate Housewives", "Familien Adams" og "Karlsens Kvarter"

"Lærkevej" tegner mere end godt. TV 2’s torsdagssatsning er en herlig sammensmeltning af "Desperate Housewives", "Familien Adams" og radiospillet "Karlsens Kvarter" tilsat et twist af tegnefilm.

Anslaget er overraskende actionfyldt og indikerer på ingen måde, at serien udspiller sig i den mest vidunderligt karikerede forstadsidyl: Stjernekokken Sune (Christian Tafdrup) kommer ved et uheld til at slå sin albanske cokedealer ihjel. Sammen med søstrene Katrine og Mathilde (Laura Drasbæk og Sarah-Sofie Boussnina) flygter han fra hovedstadens neonlys til en slumrende soveby og begraver liget i baghaven til et hus, der helt belejligt står tomt.

Uforvarende kommer de tre "flygtninge" til at rokke ved den tryghedsnarkomani, der kendetegner Lærkevej, hvis beboere opfatter vejen som et lille kongerige - i evig opposition til pakistanerne og advokaterne på Mågevej.

De små, nydelige parcelhuse ligger skulder ved skulder, men bag vinduernes støvede nips og strunke orkideer udspiller sig de største dramaer.

Litervis af vodka

Selvfølgelig går en stor del af første afsnit med at præsenterer parcellisterne, men hele tiden med de skæve personhistorier som omdrejningspunkt. Og der bliver i den grad lagt i ilden til kommende afsnit: Den tilsyneladende kedsommeligt korrekte læge Astrid (Anette Støvelbæk) slår revisorægtemanden Kims (Henrik Prip) store kærlighed, newfoundlænderen Nina, ihjel. Den fraskilte overklassefrue Elisabeth (Søs Egelind) konserverer sine sårede følelser med litervis af vodka og ynder at tyrannisere sin eksmands nye kone. Alenemoren Monica har frisørsalon i havestuen og indretter sin dag efter "helt tilfældigt" at løbe ind i kvarterets lækre ungkarl, Andreas (Claus Riis Østergaard).

Figurerne er realistiske, men ikke for realistiske - syrede, men ikke for syrede. Og de mange historier, der fletter sig ind i hinanden er lige præcis så absurde, at man bare må se, hvordan forviklingerne bliver løst.

Annonce

Chicklit på hylden

Det er sin sag at opfinde en ramme, der gør, at alle figurer bliver hovedpersoner uden at give køb på fortælleflowet, men det lykkes Mette Heeno, der tidligere har skrevet manuskript til "Nynne", "Terkel i knibe" og "Flugten" - samt seks afsnit af "Langt fra Las Vegas".

Denne gang lægger hun tøset chicklit og ekstrem sitcom på hylden til fordel for en velgørende blanding af komik og poesi. Læg dertil skuespillernes perfekte timing, der får punchlines, svinere og kyniske konstateringer til at ramme lige så sikkert som knytnæver i en boksering.

Tippede kameravinkler og en colourgrading a la papegøjefarver gør sit til at skabe det på en gang genkendelige og skæve univers.

Indtil i går var der 214 Lærkeveje i Danmark. Nummer 215 tegner til at blive et forfriskende bekendtskab.

Om tv-serien

TV 2, torsdag: "Lærkevej". Dramakomedie i 10 afsnit. Forfatter: Mette Heeno. Instruktør: Kasper Gaardsøe.

Medvirkende: Søs Egelind, Henrik Prip, Anette Støvelbæk, Mille Hoffmeyer Lehfeldt, Claus Riis Østergaard, Christian Tafdrup, Laura Drasbæk og Sarah-Sofie Boussnina m.fl.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Vild fremgang for ejendomsudlejer: Familien Barfoeds formue er vokset voldsomt - Vi tænker ikke over, at vi er blevet rigere

Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Varsler demonstration midt i åbningsfest for letbanen: Støjplagede naboer kræver hurtig handling

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nej tak til Big Mac: Svinene lugter og genbrugsstation støjer - men en anden mulighed til ny fastfoodrestaurant er i spil

Odense

- Det er jo en mærkelig ting at gøre: Mand kastede med mursten inde midt i byen - mente ikke selv, han gjorde noget forkert

Navne For abonnenter

Før koncert med Odense Symfoniorkester: Det er 25 års huskesystemer, der går i gang

Historisk erklæring underskrevet i Esbjerg onsdag aften: - Det her er mega stort og vil få betydning hele vejen op og ned ad den danske vestkyst

Odense

Skrappere regler for livsfarlig asbest på vej: Sager som den fra Odense, hvor elektrikere fik asbest i hovedet, kan lettere straffes i fremtiden

Sport For abonnenter

Vild orange jubel efter toptændt indsats - Odense Håndbold viste klassen, da det gjaldt

For abonnenter

Iværksætterbrødre har succes med sportsstrømper: Nu vil de også lave en forretning ud af vitaminer og mineraler

Odense

Charlotte skralder sig til et madbudget på 200 kroner om måneden: Få hendes bedste råd her

Økonomien bremser op: Faldende boligpriser og store rentestigninger i vente

Nordfyn

Lang hård fødsel: Så blev vandkantsdanmark lige en perle rigere

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

De frygter hestepærer, ødelagt strand og skræmte dyr: Beboere vil ikke lægge strand til badende heste

Odense

Opsigtsvækkende forsøg i Odense: Kan et træ styre sine egne bevægelser med hjul under rødderne?

Annonce