Annonce
forside

Herlig ferie-opvask lige til Guinness Rekordbog

REKORDFORSØG: Helt fra Amager ankommer folk for at vaske op

Annonce

RUDKØBING: Kun amagerkanere kan være så dumme, at de tager helt til Rudkøbing for at vaske op. Og så i FERIEN.

Vurderingen kommer fra Mona Mortensen og er møntet på søsteren Jonna Riis, som velvilligt ankom til Langeland for at give mindst en hånd med ved gårsdagens masse-opvask.

Men Jonna er såmænd ikke speciel. 150 danskere skrubbede og skurede tallerkener på Rudkøbing Stadion i går for at deltage i verdensrekord-forsøget i opvask.

Rengøringsmidlet hedder Fairy, og hele scenariet var én stor reklame for dette produkt.

Mere end 22.000 tallerkener skulle vaskes op i tidsrummet mellem kl. 10 og 19, og kun en liter opvaskemiddel måtte tages i anvendelse.

Den hidtidige rekord blev sat i Israel i 2002 og resulterede i 20.868 tallerkener.

Rekordforsøget i Rudkøbing skabte samtidig den sympatiske sidegevinst, at alle festivaldeltagere blev opmuntret til at grovæde gratis i håb om at opnå en dejlig masse smudsig service til eventuelt ledige hænder.

Ved redaktionens slutning var det ikke ganske afgjort, om placeringen i Guinness Rekordbog kom i hus, men glippede det i sidste øjeblik, kan Vester Hæsinge Idrætsforening i hvert fald intet bebrejdes.

Foreningen var talrigt repræsenteret i alle led, og Mogens Andersen, som stod i udleveringen af gratis pasta med kødsovs demonstrerede klare salgs-talenter.

- Tag en portion passe, nej to, eller hvad med tre eller fire!

En enkelt festivalgæst satte som sit eget mål at fortære 30 retter af Mogens Andersens mad, og han nåede i hvert op på 16, inden maven sagde stop i første omgang.

Tre ungersvende Rino, Per og Kaspar klarede hver ti portioner og gav sig herefter til at smykke fodboldplænen med brugte gafler og knive. 406 styk i alt. I sig selv næsten en rekord skulle man tro.

Helt sikre på verdensrekorden turde ingen føle sig trods en voldsom succesrig start, hvor de 150 aktive så langt overskred del-målene.

Hen på eftermiddagen satte det ene fyr nemlig ud, og det viste sig pludselig vanskeligt at skaffe tilstrækkeligt varmt vand.

Og vandet var såmænd ikke ganske almindeligt kommunevand fra Rudkøbings lokale forsyning.

- Nej, det er hentet i tankvogne fra Give Kommune, fordi det fynske vand åbenbart indeholder for megen kalk, fortæller Søren Ådel, en af Vester Hæsinge Idrætsforenings mange håndlangere under seancen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce