Annonce
OB

Herfølge-bus fanget i letbane-helvede

Ryan Johnson Laursen er møjsommeligt ved at kæmpe sig tilbage efter en skade. Han arbejdede hårdt med fysioterapeut Daniel Borgen under kampen og strækker her ud efter at have arbejdet med den tunge elastik ved hans fødder. Foto: Leif Rasmussen

Først 10 minutter før kampstart vuggede HB Køges spillerbus fra "Herfølge Rejser" ned ad den trange sti mod Røde Stjernes baner. Faktisk var den allerede fremme 35 minutter før ude på Falen i Odense, men gps'en kørte efter Boldklubben Røde Stjernes gamle adresse, der hed Kløvermosevej 97 og endte så helt ovre ved letbane-helvedet på Middelfartvej og sad fast. I virkeligheden var adressen Falen 85.

HB Køges 34-årige fynbo Martin Vingaard sad og undrede sig i bussen, men blev ikke spurgt om vej af lederne. Hans far Jan Vingaard, der jo er ud af en stærk Skt. Kl.Fangel- og B1913-familie var ankommet for længst og kompenserede for Sport Fyn-medarbejderens manglende forberedelse, da det begyndte at regne. Vingaard havde en ekstra paraply i bilen fra sin tid som træner i AC Horsens. Sport Fyn havde ellers på forhånd taget den imposante Fyens Stiftstidende-paraply frem, men den nåede ikke længere end til entreen.

Kampen var også løjerlig, fordi den ene linjedommer Allan Borgstrøm aldrig dukkede op til chefdommer Paw Johansens overraskelse. DBU meddelte, at Borgstrøm ikke havde meldt afbud. I stedet påtog OB's fysiske træner Janus Blond sig at vinke på modsatte side og det gik vist fornuftigt og Blond er i hvert fald godt løbende. Iøvrigt blev kampen startet med kun fire minutters forsinkelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Danmark

Liveblog: Så faldt dommen over Britta Nielsen - over seks års fængsel

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce