Annonce
Middelfart

Her vil unge have flere billigboliger

Her bag Middelfart Station ønsker Ungdomsrådet, at kommunen placerer ungdomscontainerboliger. Foto: Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering. Skråfoto, 9. april 2017.

Hvor skal containerboliger til unge i Middelfart placeres? Det har de unge - og andre læsere - nogle gode bud på, som Middelfart Kommune nu vil undersøge nærmere.

Middelfart: På Toyotagrunden.

I udkanten af en skov.

Ved Kulturøen med direkte udsigt til vand og begge broer.

Eller hvad med grønne arealer ved og omkring stationen i Middelfart.

Unge fra Middelfart Gymnasium og følgere af avisens Facebookside Vores Middelfart står klar med forslag til borgmester Johannes Lundsfryd (S), der sidste søndag efterlyste hjælp til, hvor man kan placere midlertidige containerboliger til unge.

Borgmesterens plan har et budget på to millioner kroner, og mest konkret er Middelfart Ungdomsråd, der giver planen en varm velkomst.

Middelfart får - ifølge ungdomsrådsformand Emilie Torp Henriksen - et mere moderne og råt udtryk, hvis og når man sætter containerboliger op, som man kender det fra København - og i øvrigt fra Fredericia.

- Det gode ved containerboligerne er, at Middelfart bliver en by i udvikling. Vi har fået nyt rådhus og nye butikker. Containerboliger er fleksible, så de kan ligge det samme sted tre-fire år af gangen, og så man kan rykke dem, hvis der er et bedre sted efterfølgende, lyder det fra ungdomsrådsformanden, der er 21 år, bor i Nørre Aaby og holder sabbatår.

Annonce

Om Ryk Middelfart

Fyens Stiftstidende og Middelfart Gymnasium har i september og frem til midten af oktober indgået et samarbejde under overskriften "Ryk Middelfart".De unge skal lære om det lokale demokrati, og lokaljournalisterne skal lære de unge bedre at kende. Eleverne har bestemt, at både journalister og dem selv skal lave journalistisk indhold under overskriften "Unges udfordringer og muligheder".

Du kan læse flere artikler om "Ryk Middelfart" på Fyens.dk/middelfart.

Bag Middelfart Midtpunkt er der endnu grønne arealer. Barfoed Group har tidligere varslet at sætte gang i et boligprojekt. Nu foreslår unge midlertidige containerboliger. Foto: Daniel Kofoed.

Helst tæt på transport

Emilie Torp Henriksen peger på det grønne område bag Middelfart Midtpunkt og parkeringspladserne i umiddelbar forlængelse som det mest oplagte sted.

En stor del af arealet ejes af koncernen Barfoed Group, som i slutningen af sidste år varslede, at man var på vej med et nyt og større boligprojekt i området.

- Det skal allerhelst ligge tæt på noget transport. Det er unge afhængige af, siger ungdomsrådsformanden, der mener, at flere unge i givet fald vil blive tilbage i Middelfart.

- Hvis man havde flere ungdomsboliger, er der større sandsynlighed for, at dem, der studerer i Fredericia, bliver boende og tager toget frem og tilbage. Middelfart er på nuværende tidspunkt ikke en by, hvor man kan finde en billig lejlighed og pendle frem og tilbage til Odense eller Kolding, siger Emilie Torp Henriksen.

Kommunens plan- og byggechef Anders Kjærved mener, at forslagene rammer nærmest plet i forhold til, hvor de kommunale byplanlæggere overvejer at sætte nålene. Det gælder også området omkring stationen.

- Det er en supercentral placering, som er ubebygget lige nu. Det ligger tæt på stationen og den infrastruktur, som de unge også efterspørger. Der kan sikkert blive problemer omkring støj, men det er ikke noget, man ikke kan fikse, påpeger plan- og byggechefen.

Det er ifølge Anders Kjærved ikke hugget i sten, at kommunen skal eje den grund, som containerboligerne bliver placeret på, men at det selvfølgelig er en forudsætning, at man kan blive enig med en eventuel ejer.

- Vi er ikke meget optaget af, at det er kommunens område, men mere at det er det rigtige område. Vi vil gerne ramme de steder, som er interessante for unge at færdes og bo i. Samtidig kan det være en løftestang til at generere liv i et område, siger han.

Køreplan i løbet af 2018

Plan- og byggechefen er desuden parat til at kigge nærmere på forslagene på Kulturøen eller omkring havneområdet og ved Rosenvænget.

- Det ligger overvejende i tråd med det, vi tænker. Vi er ret optaget af at få skabt liv i byen, op mod gågaden og omkring havnen. Kan man få midlertidige ungdomsboliger i området omkring Kulturøen, vil det skabe liv til havnen og byen. Vi må undersøge, hvorvidt det kan lade sig gøre, siger Anders Kjærved.

Forslaget om Rosenvænget skal også nærstuderes:

- Hvis man går lidt mere østpå ad Rosenvænget, har vi i kommuneplanen udpeget erhvervsområdet, der ligger omkring Fynsvej, Sjællandsvej, Uranievej og Jyllandsvej, som byomdannelsesområde. Vi arbejder på at omdanne det til et blandet bolig- og erhvervsområde. Der passer midlertidige boliger godt ind, så man kan skabe det liv, man gerne vil have på sigt. Et rigtig godt bud, konstaterer han.

Anders Kjærved regner med, at kommunen har en køreplan for projektet klar i løbet af 2018.

Det er endnu for tidligt at sige, hvornår de første containerboliger kan blive sat op i eller omkring Middelfart by.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce