Annonce
Nordfyn

Her skal kronprinsen spise i Bogense

Køkkenchef i Fiskehuset Stephanie Borgqvist er her i gang med at ordne et stykke kød, som også vil være på menuen, når kronprinsen på søndag skal spise i restauranten. Foto: Nils Svalebøg.

I løbet af søndag kommer kronprins Frederik på besøg i Bogense. Omkring fem timer har kronprinsen sat af. Han skal blandt andet spise en frokost med UCI's præsident.

Bogense: Vi må håbe, at kronprins Frederik kan lide fisk. For langt hovedparten af den buffet, han vil blive præseneret for i Bogense, består blandt andet af laks, makrel, sild, ål og skaldyr. Dog vil der også være forskellige former for kød, hvis fisk ikke lige er livretten.

I løbet af søndagen har kronprinsen meldt sin ankomst i forbindelse med VM i cyklecross i Bogense. Om han tager familien med ligesom til VM-finalen i håndbold i Boxen fornylig vides ikke, men vi ved, at kronprinsen vil ankomme i Bogense omkring middagstid. Besøget vil ikke følge et fast program, men der er dog indlagt en frokost med den franske UCI's præsident David Lappartient.

Denne frokost kommer til at foregå i Fiskehuset på Vestre Havnevej, som kun VIP-gæster har adgang til. Og her har kronprinsen og præsidenten for den internationale cykelunion altså mulighed for at gå ombord i en kæmpe fiskebuffet.

Torben Agerholm, ejer af Fiskehuset, glæder sig naturligvis til at møde kronprinsen.

- Det bliver da rigtig sjovt. Det er første gang, vi skal servere for en royal. Men kronprinsen får ikke nogen særbehandling - han får serveret det samme som de andre. Der skal ikke gøres forskel på folk, og sådan har det altid været hos os, fortæller Torben Agerholm og tilføjer:

- Kongehuset har heller ikke bedt om, at der skulle serveres noget specielt til ham, så vi håber på, at han kan lide maden.

Ved du, om han kan lide fisk?

- Nej, men så vi må servere en gang pommes frites eller noget andet. Der er jo også kød i buffeten, siger Torben Agerholm og griner.

Annonce

Anden gang i Bogense

Det er omkring ni år siden, kronprins Frederik sidst var i Bogense. Dengang var han skipper på den store, tyske sejlbåd Nanoq/Emma, der sejlede rundt om Fyn under Palby Fyn Cup. Palby Fyn Cup er Danmarks største kapsejlads og afvikles i år for 30. gang.

Kronprinsen og mandskabet kom i øvrigt dagen før startskuddet på sejladsen for at kunne deltage i et festligt arrangement i marinaen i Bogense. De overnattede i en lokal ferielejlighed.

Om kronprinsen også får nogle hyggelige og sjove timer på Nordfyn i denne omgang, kan tiden kun vise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Henriette Zobel er død 

OB

Kadrii: Det er bedre nu

Faaborg-Midtfyn

Grøn fynsk biogas-gigant kører selv på sort diesel: - Afgifterne på biogas-brændstof er for høje

Annonce