Annonce
Odense

Her ophæves ensretning - og her indføres ensretning

Fra onsdag 5. august spærres Nyborgvej i retning ud af byen fra krydset ved Frederiksgade, Benediktsgade og Rødegårds frem til Palnatokesvej/Reventlowsvej. Foto: Kenneth Klingenberg.
Det lysner for trafikken i Benediktsgade, mens der indføres ensretning på Nyborgvej fra onsdag i denne uge.

Odense: Der er gået otte en halv måned, siden arbejdet med at anlægge letbanesporet i Benediktsgade begyndte, og selvom arbejdet først er slut i løbet af efteråret, bliver generne i denne uge mærkbart mindre for bilister.

Benediktsgade blev ensrettet 25. november sidste år i retning mod Nyborgvej, men onsdag 5. august ophæves ensretningen, så det atter bliver muligt køre ad Benediktsgade i begge retninger, oplyser Odense Letbane.

Endnu mangler letbanens entreprenør at lægge skinner på det inderste stykke af Nyborgvej, som støder op til Benediktsgade, og derfor bliver Nyborgvej - også fra onsdag 5. august - ensrettet i retning mod centrum på strækningen fra Palnatokesvej til krydset ved Frederiksgade, Benediktsgade og Rødegårdsvej.

Annonce

Bilister, der normalt ville køre ud af byen ad Nyborgvej, kan i stedet køre ad Rødegårdsvej og Østerbæksvej for at komme tilbage på Nyborgvej. Samtidig med ensretningen af Nyborgvej indføres der et standsningsforbud på den sydlige del af Rødegårdsvej fra Reventlowsvej frem mod Østerbæksvej.

Ifølge Odense Letbane ventes ensretningen at vare to-tre uger, og i den periode kan fodgængere fortsat komme ad Nyborgvej i begge retninger. Det er den østgående vognbane (ud af byen), som spærres, og beboere, som har indkørsel i den side af Nyborgvej, kan også køre til og fra deres ejendom. Det kan dog blive med forsinkelse, hvis der skal læsses materialer af til byggearbejdet, oplyser Odense Letbane.

I mere end otte måneder har trafikken i Benediktsgade været ensrettet, men det slutter onsdag, oplyser Odense Letbane. Samtidig indføres imidlertid ensretning af Nyborgvej på strækningen mellem Palnatokesvej og Frederiksgade. Arkivfoto: Kenneth Klingenberg.

Busruter ændres ud af byen

Fynbus oplyser, at ruterne 40-44, 81-83 og 91 på grund af ensretningen kører ad Skt. Jørgensgade og Palnatokesvej i retning ud af byen, og alle stoppesteder på omkørslen benyttes. Det gælder ifølge Fynbus til 21. august.

Ifølge tidsplanen for byggeriet af letbanen skal der om 11 måneder kunne køres prøvedrift på hele strækningen fra Tarup Center til Hjallese Station. Letbanen åbner efter planen for passagerkørsel i efteråret 2021.

Odense Letbane tager hver måned dronefotos af byggeriet af den cirka 14,5 kilometer lange rute, og på letbanens hjemmeside kan man klikke sig ind på et kort, hvor de nyeste dronebilleder viser en næsten aktuel status for projektet.

Annonce
Nordfyn For abonnenter

Peder vil være klimavenlig, men det må han ikke: - Jeg føler mig magtesløs

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Troede aldrig hun blev rask: Efter halvandet år med corona-senfølger snører Mette igen løbeskoene

Odense For abonnenter

Windell og de ældre vinder mest med ny budgetaftale i Odense

Kultur

Sjældent har smerte føltes så smuk: Stuart A. Staples krøb under huden med ultraintim messe

OB

Se højdepunkterne: To farlige hjørnespark gjorde det onde ved OB

Assens

Beboere på 'helt almindelig villavej' vinder landsdækkende konkurrence: - Nu har vi en anledning til at holde en vejfest

Danmark

Fredagens coronatal: 324 nye smittede

Faaborg-Midtfyn

We want it all... - Queen Machine fik Faaborg til at at rocke

Nyborg

Kommunen trækker i land om dødsulykke i børnehave: - Vi ved ikke, om der var tale om et hændeligt uheld

Danmark

Løvkvist: Thulesen vil trække en streg i sandet - men vil Pia K. dele vandene?

Kultur

Country-kvintet talte frit fra leveren om sexisme: - Hvis ikke jeg knaldede med chefen, fik jeg ingen kontrakt

Navne For abonnenter

Egil fik dødsdommen i februar: Humøret og omsorgen for andre mistede han aldrig

OB

AaB straffede fynboerne på to hjørnespark: OB sendt hjem til dødbolds-træning

Annonce