Annonce
Odense

Her ophæves ensretning - og her indføres ensretning

Fra onsdag 5. august spærres Nyborgvej i retning ud af byen fra krydset ved Frederiksgade, Benediktsgade og Rødegårds frem til Palnatokesvej/Reventlowsvej. Foto: Kenneth Klingenberg.
Det lysner for trafikken i Benediktsgade, mens der indføres ensretning på Nyborgvej fra onsdag i denne uge.

Odense: Der er gået otte en halv måned, siden arbejdet med at anlægge letbanesporet i Benediktsgade begyndte, og selvom arbejdet først er slut i løbet af efteråret, bliver generne i denne uge mærkbart mindre for bilister.

Benediktsgade blev ensrettet 25. november sidste år i retning mod Nyborgvej, men onsdag 5. august ophæves ensretningen, så det atter bliver muligt køre ad Benediktsgade i begge retninger, oplyser Odense Letbane.

Endnu mangler letbanens entreprenør at lægge skinner på det inderste stykke af Nyborgvej, som støder op til Benediktsgade, og derfor bliver Nyborgvej - også fra onsdag 5. august - ensrettet i retning mod centrum på strækningen fra Palnatokesvej til krydset ved Frederiksgade, Benediktsgade og Rødegårdsvej.

Annonce

Bilister, der normalt ville køre ud af byen ad Nyborgvej, kan i stedet køre ad Rødegårdsvej og Østerbæksvej for at komme tilbage på Nyborgvej. Samtidig med ensretningen af Nyborgvej indføres der et standsningsforbud på den sydlige del af Rødegårdsvej fra Reventlowsvej frem mod Østerbæksvej.

Ifølge Odense Letbane ventes ensretningen at vare to-tre uger, og i den periode kan fodgængere fortsat komme ad Nyborgvej i begge retninger. Det er den østgående vognbane (ud af byen), som spærres, og beboere, som har indkørsel i den side af Nyborgvej, kan også køre til og fra deres ejendom. Det kan dog blive med forsinkelse, hvis der skal læsses materialer af til byggearbejdet, oplyser Odense Letbane.

I mere end otte måneder har trafikken i Benediktsgade været ensrettet, men det slutter onsdag, oplyser Odense Letbane. Samtidig indføres imidlertid ensretning af Nyborgvej på strækningen mellem Palnatokesvej og Frederiksgade. Arkivfoto: Kenneth Klingenberg.

Busruter ændres ud af byen

Fynbus oplyser, at ruterne 40-44, 81-83 og 91 på grund af ensretningen kører ad Skt. Jørgensgade og Palnatokesvej i retning ud af byen, og alle stoppesteder på omkørslen benyttes. Det gælder ifølge Fynbus til 21. august.

Ifølge tidsplanen for byggeriet af letbanen skal der om 11 måneder kunne køres prøvedrift på hele strækningen fra Tarup Center til Hjallese Station. Letbanen åbner efter planen for passagerkørsel i efteråret 2021.

Odense Letbane tager hver måned dronefotos af byggeriet af den cirka 14,5 kilometer lange rute, og på letbanens hjemmeside kan man klikke sig ind på et kort, hvor de nyeste dronebilleder viser en næsten aktuel status for projektet.

Annonce
Odense For abonnenter

Rolig villavej i oprør efter kæmpehunden Rollo igen bider en lille hund: - Den skal aflives

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Middelfart For abonnenter

Kromand fortryder ikke efter 20 år med voldsom arbejdsbyrde og et forlist ægteskab : - Jeg har mødt nogle fantastisk dejlige mennesker

Odense For abonnenter

Ninas 'bedste ven' ville sulte hende ihjel: - Jeg gjorde alt for at skjule min hemmelighed

Kerteminde

Ib er tredje generation i frugtplantagen: - Jeg møder stadig folk, der ikke ved, at de kan købe æbler herude

Sport For abonnenter

Stor sejr i den slovenske højborg - men sejr over Krim var tæt at blive en krimi

Tyske oversvømmelser chokerede verden: Det kan også ske i Danmark, for vi bygger for tæt på vandet

Odense For abonnenter

- Løgn, løgn og atter løgn: Rollos ejer svarer på kritik efter Rollo igen bider en lille hund

Danmark

Søndagens coronatal: Endnu en dag med over 25.000 nye smittede

Sport

Otterup HK melder klar til genstarten i 1. division: - Den lange pause har været ens for alle

Assens

Det store rottekort - tjek om der er rotter på din vej: - Vi kan ikke komme dem til livs

Løvkvist om formandsdebat i DF: Messerschmidt skal tirres, indtil han forløber sig

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Nicolai vil ikke gøre dyr ondt: Sælger bacontang til Irma og Kvickly - Nu er han på vej med vegansk cookie-mix

Odense For abonnenter

Dronningens pointe ramte Peter lige i hjertet: - Det gør ondt, når folk stirrer på mig i gågaden

Erhverv

Direktør træder tilbage: Navnerokade hos 62 år gammel Middelfart-virksomhed

Annonce