Annonce
Trekantområdet

Her får du overblikket: Ugers trafikkaos venter

Her ses et overblik over, hvilke vejarbejder der er i gang hvor i Jelling den kommende tid. Årsagen er nedlægning af en ny transmissionsledning, der skal forsyne Jelling med fjernvarme udefra. Bemærk: Efter kortet er fremstillet, er datoen for spærring af Mangehøje ændret til at være fra 16. juni. Teksterne i de gule felter er også gengivet i en faktaboks ved artiklen. Kort: Tvis
I næste uge kommer den virkelige test af beboere og trafikanters tålmodighed i Jelling. Al trafik i Jelling skal presses gennem Amhøjvej.

Jelling: - Der bliver run på Amhøjvej de tre dage, så vi har adviseret beboerne langs vejen.

Sådan siger projekt- og miljøkoordinator, Anette Krüger, der arbejder for entreprenøren M. J. Eriksson, som er i gang med at lægge en del af den nye fjernvarmeledning fra Jelling mod Skibet.

Hun er efterhånden velbekendt med Jelling Bys særegne trafikforhold, og især i den kommende uge spidser det til. Både Vejlevej og omfartsvejen Mangehøje bliver spærret, fordi Banedanmark arbejder på sporet samtidig med, at M. J. Eriksson skal gennem rundkørslen, over Vejlevej og langs med Mangehøje med fjernvarmeledningen. I en periode på tre dage i næste uge vil også Vejlevej være spærret. Mangehøje vil være spærret fra 16. juni til 2. juli, og da skal al trafik ind gennem Jelling. I en periode på tre dage i næste uge vil også Vejlevej være spærret.

Annonce

Kø forude

Trafikken ledes typisk ad Grangaardvej, Amhøjvej og Bredager. Kendere af lokalområdets trafiknuancer vil vide, at det kommer til at give vanskeligheder ved vestenden af Bredager, hvor bilisterne skal ud på Fårupvej. Der har i mange år været snak om ændringer i dette kryds, blandt andet med opmarchbåse. Men intet er sket, blandt andet med henvisning til usikkerheden om planerne for en eventuel bane til Billund.


Vi må glæde os over, at arbejdsplanen holdes, så man kan være færdig til deadline 1. oktober. Men man skal også huske, at disse måneders trafikbøvl skal holdes op imod det langsigtede, at vi får orden på fjernvarmeforsyning mange år fremover.

Frans Andersen, formand for Jelling Varmeværk


Formanden for Jelling Varmeværk, Frans Andersen, får en del spørgsmål fra Jellingborgerne, når han færdes i byen i øjeblikket. Han tager jævnligt en tur i bil eller på cykel for at fornemme, hvor der kan være udfordringer.

Annonce

Natarbejde på vej

- Trafikken sner til henover sommeren, konstaterer han. Derfor har han også spurgt til emner som to-holdsskift og natarbejde for at forkorte eller mindske trafikgenerne. Natarbejde vil komme på Fårupvej og ved rundkørslen på Vejlevej øst for Jelling. En del af udfordringen er, at arbejdet med fjernvarmeledningen foregår flere steder på samme tid.

Her bliver trafikken besværlig

På kortet ved denne artikel vises et overblik over trafikbegrænsningerne, fordi der skal lægges et fjernvarmerør fra Jelling Varmeværk og ”sydpå”. Her er teksterne fra kortet:

  • Mangehøje 16. juni – 2. juli. Spærret fra Vejlevej til Tørringvej.
  • Rundkørslen Vejlevej: Spærret mod Vejle to nætter i juni.
  • Skovgade frem til 29. juni. Beboerkørsel og fodgængere/cyklister tilladt.
  • Skinbjerg 14. juni til 30. juli: Spærret ved Skovgade 1. uge. Beboerkørsel og fodgængere/cyklister tilladt. Herefter ensrettet fra Fårupvej.
  • Fårupvej fra Fårupgårdvej til Skovdallund samt over Grejså: Natarbejde i uge 32/33.
  • Fårupvej fra Skovdallundvej til V. Hornstrupvej: Lysregulering i fire etaper fra 21. juni til 16. juli.

En særlig udfordring er Fårupvej. Her har man fået afslag på at sende fjernvarmeledningen tværs gennem skoven med forhistoriske hulveje, så man er nødt til at blive ude i den asfalterede vej. Det kommer til at berøre trafikken syd ud af Jelling. Der har længe været lysregulering, og den er nået hen til skovens nordkant ovenfor Skovdallund.

Annonce

Planen holder

- Vi må glæde os over, at arbejdsplanen holdes, så man kan være færdig til deadline 1. oktober. Men man skal også huske, at disse måneders trafikbøvl skal holdes op imod det langsigtede, at vi får orden på fjernvarmeforsyning mange år fremover, siger Frans Andersen.

Med de ord sigter han til, at fjernvarmelinjen jo skal forbinde Jelling med "resten af verden" rent varmemæssigt, hvor Tvis bliver hovedleverandør af fremtidens forbrug af fjernvarme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce