Annonce
Kerteminde

Her er turisters dom: Første besøg i Kerteminde

Lene Lauridsen (tv), hunden Wilma og Lea Tvilum Lauridsen i køen til Vaffelhuset i Kerteminde. Foto: Maja Tvilum Lauridsen

Er det virkelig så svært at finde rundt i Kerteminde? Redaktionens praktikant bad sin familie fra Aarhus om at vurdere byen.

Kerteminde: Fortovene er beskidte, skiltningen for dårlig og det er svært at komme i kontakt med den kommunale forvaltning. Sådan lød blot et lille udvalg af en lang række kritikpunkter, som seværdigheder og spisesteder i kommunen for nylig blev citeret for i denne avis.

Men hvad siger turisterne egentlig selv? Redaktionen benyttede lejligheden til at spørge nogle førstegangs-besøgende, da redaktionens praktikant i weekenden havde familien på besøg fra Aarhus.

- Det er jo ikke fordi, der er så mange skilte. Men lad os bare se, hvad der kommer, hvis vi kører til venstre, siger min mor Lene Lauridsen bag rattet, da bilen svinger forbi Fjord og Bælt og SuperBrugsen.

Min lillesøster, mor, mormor og moster ankommer i løbet af eftermiddagen. De har indlogeret sig på Rødkærgård Bed and Breakfast i Lille Viby. Nu skal de finde en sted at gå tur med mine forældres hund, Wilma. Jeg må ikke fungere som guide, hvis turisme-tjekket skal fungere.

- Der er et skilt til havnen, det er nok ikke dér, vi skal hen, fortsætter familiens chauffør.

De rammer Nordstranden, som er fyldt med mennesker og bliver enige om, at der må være et sted i byen, hvor de ikke forstyrrer så meget, hvis Wilma skal gå uden snor. Så de kører ind i byen igen og rundt i nogle villakvarterer, til de kommer til det stykke strand, som ligger ved Longen.

- Her er fint. Og det ville egentlig være oplagt at lave et område for hunde hér. Ligesom den hundestrand man har på Amager, den er simpelthen så hyggelig, siger moster Ingemaje Lange.

Annonce

Om turisterne i Kerteminde

Cirka 68 procent af gæsterne som overnatter i Kerteminde Kommune er danskere. Danskerne har et gennemsnitligt døgnforbrug på 500 kroner. I Kerteminde Kommune er døgnforbruget lidt lavere. Årsagen skyldes formentlig, at gæsterne har sværere ved at bruge deres penge, enten pga. manglende tilgængelighed. Det kan være manglende vejvisning, åbningstider, synlighed/inspiration etc.

Top 5 overnatningsformer (iflg. Danmarks Statistik) 1. Camping (34%) 2. Hotel (33%) 3. Lejet feriehus (18%) 4. Feriecenter (10%) 5. Vandrehjem (3%)

Derudover har Kerteminde en lang række små og mellemstore Bed and Breakfast-steder, som tilsammen har flere end 300 sengepladser. Men de tæller ikke med i statistikken. Kerteminde Marina tiltrækker også årligt mange gæster (> 11.000).

Top 5 rejsemotiver (iflg. VisitDenmark)1. Gode overnatningssteder (58%)2. Naturoplevelser (56%)3. Strand, kyst og hav (55%)4. Trygt ophold (52%)5. God/billig transport (46%)

Oplysningerne kommer fra Visitkertemindes hjemmeside og er senest opdateret marts, 2017.

Fra venstre: Lene Lauridsen, Lea Tvilum Lauridsen og Ingemaje Lange. Forrest: Wilma. De går tur ved Longen i Kerteminde og var lidt i tvivl, om de måtte slippe Wilma fri. Der var dog ingen mennesker eller skilte, som sagde, at det var forbudt. Foto: Maja Tvilum Lauridsen

Velholdt by

Tilbage mod byen igen kører de forbi rådhuset og rutebilstationen for at lede efter et sted at spise.

- Hold op, hvor er rådhuset grimt. Det var da en underlig brun farve, siger Ingemaje Lange. Og alle fem par øjne i bilen stirrer på det brune monstrum.

De parkerer bilen bag kirken og går hen mod Vaffelhuset i Trollegade. Mormor, Kamma Lauridsen skal have sin rollator med.

- Det er nu nogle rigtig fine brosten til min rollator. Næsten bedre end dem i Aarhus, siger hun.

De går forbi bindingsværkshusene, som ligger klods op ad hinanden på vej mod ishuset.

- Hvor kan jeg bare godt lide den skønne røde farve, som er på mange af husene. Den er næsten terrakottarød. Og det må egentlig være en ret velhavende kommune. Husene ser ud til at være meget velholdte. Det er en meget smuk by, konstaterer Kamma Lauridsen.

Fra venstre: Lea Tvilum Lauridsen, Kamma Lauridsen, Ingemaje Lange og Lene Lauridsen. Foto: Maja Tvilum Lauridsen

Frokost i det fri

Eftersom solen brager fra en lyseblå himmel, er det som om, Kerteminde viser sig fra sin absolut bedste side. Dog er det ikke helt ligetil at finde et sted at spise frokost. Snakken går på, at der mangler skilte, eller at der godt kan være nogle flere spisesteder. Så de ender med at slå to fluer med et smæk. De vil gerne besøge Johannes Larsen Museet, og da de spørger, om de kan sidde i haven med den medbragte mad og med hunden i snor, får de et ja efterfulgt af et stort smil fra personalet.

Og der fra ville begejstringen for Kerteminde ingen ende tage.

- Nu har vi efterhånden besøgt rigtig mange museer rundt i landet, og det er altså ikke mange steder, hvor de er så large og afslappede. Det er god service, siger Lene Lauridsen.

Og det opsummerer oplevelsen meget godt. God service, glade mennesker, smuk og velholdt by, fine overnatningsmuligheder. Der manglede blot skiltning og flere spisesteder til en god frokost.

Fra Venstre: Ingemaje Lange og Lene Lauridsen. Står foran Tornøes Hotel i Kerteminde. Man kan i baggrunden ane plakater med årets Kerteminderevy. Foto: Maja Tvilum Lauridsen.
Kamma Lauridsen kunne godt have sin rollator med ned til stranden ved Longen i Kerteminde. Foto: Maja Tvilum Lauridsen
Lea Tvilum Lauridsen smed hurtigt skoene og gik ud i vandet ved Longen i Kerteminde. Men det er heller ingen sag, når solen brager, og vandet er varmt, når hun er vant til at vinterbade. Foto: Maja Tvilum Lauridsen
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce