Annonce
Kerteminde

Her er tidsplanen for byggeriet på Nordre Havnekaj

Sådan kan Nordre havnekaj komme til at se ud. Grafik: Kerteminde Kommune

Direktør for Great Northern, Jesper Schmitz, forhandler i øjeblikket med Kerteminde Kommune om at få lov til at bygge på Nordre Havnekaj. Men om det bliver selskabet, han repræsenterer, der får lov til at bygge er langt fra sikkert.

Ifølge den køreplan Kerteminde Kommune har lagt, skal selskabet i de næste mange måneder udvikle et byggeprojekt for Nordre Havnekaj, og først når det er godkendt af byrådet, får selskabet lov til at købe Nordre Havnekaj.

Annonce

2. september 2019

Kerteminde gennemførte 2. september et såkaldt optionsudbud for storparcellen på Nordre Havnekaj.

Parcellen er på 6500 etagemeter, og der er plads til at bygge 48 boliger. Ved fristens udløb var der indkommet to bud.

De to tilbud blev fremlagt for byrådet 18. september.

11. oktober 2019

Ifølge den oprindelige plan for udbuddet havde kommunen frem til den 10. oktober til at evaluere de indkomne tilbud. Og den 11. oktober ville kommunen offentliggøre vinderen af optionsudbuddet.

Vinderen har populært sagt ret til at købe Nordre Havnekaj til den budte pris. Hvis han opfylder de betingelser, som byrådet har sat for byggeriet på Nordre Havnekaj.

10. juli 2020

Frem til den 10. juli 2020 skal vinderen af optionsudbuddet i samarbejde med Kerteminde Kommune udvikle projektet på Nordre Havnekaj.

På forhånd har byrådet besluttet, at der maksimalt kan bygges 6500 etagemeter, og bebyggelsen skal opføres i "vekslende rytme" på 1,5 til 2,5 etager.

Kommunen har også udarbejdet en arkitektur- og designmanual, der beskriver, hvordan huse og byrum på Nordre havnekaj kan indrettes.

Kerteminde Kommune har mulighed for at afbryde samarbejdet med vinderen af optionsudbuddet, hvis projektet ikke lever op til de kommunale krav.

Senest 10. juli skal optionvinderen give besked om, om han ønsker at købe Nordre Havnekaj og gennemføre det projekt, der er udviklet sammen med kommunen.

1. august 2020

1. august 2020 forventes den kommende bygherre at overtage Nordre Havnekaj.

Hvor lang tid byggeriet på Nordre Havnekaj vil tage, forventer kommunen at aftale med bygherren i løbet af udviklingen af projektet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce