Annonce
Middelfart

Her er prisen: Det koster det at ansætte en ny kommunaldirektør i Middelfart

Går du med en kommunaldirektør i maven, så bliver stillingen slået op i Middelfart i løbet af efteråret. Den konstituerede kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen (t.v.) med borgmester Johannes Lundsfryd (t.h.) ved sin side fik omkring 16 minutter i stolen under et meget kort byrådsmøde mandag aften. Foto: Daniel Kofoed.

Nordvestfyn: Middelfart Kommune skal have en ny kommunaldirektør, efter Steen Vinderslev 1. august startede i sit nye job i Furesø Kommune.

Mandag aften nikkede byrådspolitikerne ja til, at ansættelsesudvalget kan gå i gang med arbejdet om at finde en ny topchef for kommunens omkring 3700 medarbejdere.

Det bliver borgmester Johannes Lundsfryd, der kommer til at sidde for enden af bordet i udvalget, og han får følgeskab af politikerne Regitze Tilma (V), John Kruse (S), Morten Weiss Pedersen (K) og Mikkel Dragmose Hansen (SF).

Den konstituerede kommunaldirektør Thorbjørn Sørensen sidder også med sammen med fire øvrige ansatte.

Thorbjørn Sørensen takkede ja til den midlertidige post få dage efter Vinderslevs opsigelse.

- Vi har valgt at handle hurtigt, og vi håber, at vi har en ny kommunaldirektør på plads 1. december eller 1. januar (2020, red.), sagde borgmesteren, der hæftede sig ved, at det er et forholdsvis attraktivt job at blive kommunaldirektør i Middelfart, da kommunen går frem på en række områder.

Annonce

Bistand og annoncering

Det er ansættelsesudvalget, der godkender stillingsopslaget og udvælger kandidaterne blandt det kommende ansøgerfelt, men det er byrådet, der i sidste ende skal godkende en ny kommunaldirektør.

Pernille Gustafsson fra borgmesterforvaltningen i Middelfart Kommune oplyser til Fyens Stiftstidende, at rekrutteringsprocessen alt i alt kommer til at løbe op i knap 200.000 kroner.

Det er udgifter til konsulentydelser, annoncering og så videre i forbindelse med eksempelvis stillingsopslag og bistand i den videre proces.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1969: Cafeteria i Mageløs brændte - men gæsterne blev siddende

1994 Nu er der mulighed for at få en garanteret medicinfri flæskesteg på julebordet. Som den første forretning i Odense har Kvickly i Dalum fået en statsautoriseret godkendelse til at sælge ferskt økologisk grisekød. Slagtermester Søren Nielsen i Kvickly siger, at grisene med garanti aldrig har fået medicin eller mærkelige tilskudsstoffer. Vi får kødet fra den ene af to producenter i Jylland, der er statskontrollerede. Og selv bliver vi også kontrolleret i alle ender og kanter. Kødet skal håndteres for sig selv, og skal der midt på dagen skæres mere, skal værktøjet renses, hvis det i mellemtiden har været brugt til andet grisekød. Det økologiske kød koster 10 kroner mere kiloet, og Kvickly kan kun få 100 kilo om ugen. 1969 Odense Brandvæsen havde ved midnatstid besvær med at få gæsterne i cafeteriaet Go-In, Mageløs 7, til at forlade lokalet, skønt det brændte ret kraftigt i køkkenet og op gennem taget. Det måtte adskillige opfordringer til, før folk rettede sig efter brandvæsenets anvisninger. Den væsentligste grund til, at gæsterne skulle ud, var brandvæsenets kulsyretåge, der er giftig. Og kort efter, at en sådan tåge er sprøjtet ud i et rum, opstår der som følge af slukningen en kraftig røg, hvilket gæsterne ved selvsyn kunne se, da de havde forladt lokalet. Ilden opstod i nogle frituregryder og bredte sig hurtigt gennem aftræksrør til en del af tagkonstruktionen. Det skete ret betydelig skade i cafeteriaet. 1944 Der er i disse dage i København samt i Odense, Aarhus og Aalborg meget vidtgående foranstaltninger under forberedelse til indsats i det øjeblik, der eventuelt skulle opstå katastrofer af et sådant omfang, at hele bydele er i fare for at blive ødelagt af brand. Fra Statens civile Luftværn er udsendt et cirkulære til de lokale luftværnsmyndigheder, hvorefter der så hurtigt som muligt, skal træffes foranstaltninger til imødegåelse af katastrofebrand og ildstorm, et udtryk for fladebrande af en så voldsom karakter, at de kan sammenlignes med naturkatastrofer. Når Ildstorm raserer en by, opstår der en sådan ophedning af luften, at både huse og alt levende fuldstændig opsluges som i en krematorieovn.

Annonce