Annonce
Fyn

Her er præstens råd: Sådan får menighedsråd fat i frivillige

Kirkekrise i Ejlby, hvor sognet ikke kan stille med et fuldt menighedsråd til Ejlby Kirke. Foto: Michael Bager
Personlig kontakt er afgørende i jagten på at få fyldt tomme pladser ud i menighedsrådene, siger ekspert og præst
Annonce

Charlotte Juul Thomsen har i seks år arbejdet som konsulent i Center for frivilligt socialt arbejde og rådgivet foreninger i arbejdet med at skaffe frivillige. Nu er hun præst og har siden januar betjent kirkerne i det nordfynske pastorat Særslev-Ejlby-Melby.

Det er et af de mange steder, hvor der nu indkaldes til ekstraordinære valgmøder, fordi det ikke lykkedes ved menighedsrådsvalget i sidste uge at få besat alle pladser. Som præst og foreningskonsulent har Charlotte Juul Thomsen disse råd:

Annonce

1 Opsøg personer

Den mest effektive måde at rekruttere frivillige på er direkte kontakt til personer og gøre det klart, hvorfor vedkommende lige præcis vil være egnet til opgaven. Opslag og annoncering har derimod en meget lille effekt.

Annonce

2 Peg på karriere

Gør det klart, at en plads i menighedsrådet kan give nye kompetencer og adgang til kurser inden for HR, økonomi og jura. Drømmer man om et lederjob, kan menighedsrådsarbejde være et godt sted at få praktisk erfaring.

Annonce

3 Bidrag til lokalt liv

Gør det tydeligt, at kirken kan bidrage til at skabe et aktivt lokalsamfund, og modsat mange frivillige foreninger har menighedsrådet også ansatte at kunne trække på og penge at gøre godt med.

Annonce

4 Grib indflydelsen

Folkekirken er folkets kirke. Ikke præstens, provstens eller biskoppens. Grib muligheden for at tage del i kirken. Og menighedsrådene skal sørge for at udnytte de forskellige kompetencer de nye frivillige kommer med.


Den mest effektive måde at rekruttere frivillige på er direkte kontakt til personer

Charlotte Juul Thomsen, præst
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce