Annonce
Odense

Her er planerne: Se hvordan den nye storpark i Odense kan blive

Sådan kan den nye store bevægelsespark ved SDU komme til at se ud. Udover otte trampestier til hver sin målgruppe, er der for eksempel indrettet en badesø med badebro, et udkigstårn, en BMX-bane og en amfiscene. Der er også gjort plads til naturfitness, petanque, en apotekerhave og en naturlegeplads til børn. Grafik: Active Living, SDU
Et par hundrede trodsede regnen for at komme til Active Living-festival og blive klogere på, hvad den nye store park ved Syddansk Universitet har af muligheder. Og til Café Stiften var det muligt at opleve, hvordan området kan komme til at se ud.
Annonce

Håret er vådt, jakken tæt på gennemblødt, og brillerne skal lige pudses. Men så er Mogens Hannibal klar til at sætte ord på, hvordan det var at gå gennem landskabet på den nytrampede oplevelsessti i Odenses nye store natur- og bevægelsespark.

- Spændende, smiler han og giver brillen en ekstra puds. Og en dejlig oplevelse med masser af variation. Den her park er alletiders idé, siger Mogens Hannibal.

Han var en af deltagerne til Café Stiften-arrangementet på Active Living Festivalen i området ved Syddansk Universitet og var en af de omkring 30 gæster, som valgte at trodse regnen og tage turen rundt på den helt nye oplevelsessti i parken sammen med rådmand Jane Jegind (V) og kontorchef på SDU, Anne Kathrine Overgaard, som turguide.

Stien er én ud af i alt otte planlagte stier rundt i det 50 hektar store område, og på illustrationen til denne artikel kan man se, hvordan indretningen er tænkt.

Det er første gang, at offentligheden og de mange mennesker, der er kommet med forslag til, hvad parken skal indeholde, kan se, hvordan folkene bag parken - med professor Jens Troelsen og landskabsarkitekt Mikkel Hjort i spidsen - har bearbejdet de mange input.

Annonce

Nu skal idéerne realiseres

For professor Jens Troelsen handler det blandt andet om at vise, hvad området kan, nu hvor projektet går ind i en ny fase:

- De næste fire år handler det for os om at få realiseret så meget af det her som muligt, og det er klart, at nogle af tiltagene kræver finansiering udefra. Vi håber meget på, at vi kan få forskellige fonde med på idéen, ikke mindst fordi der ligger et stort og grundigt arbejde bag skitserne, siger han.

På Café Stiften åbnede rådmand Jane Jegind også op for den mulighed, at Odense Kommune i fremtiden vil gå økonomisk ind i delprojekter, dels fordi de nye stier og området som helhed spiller godt sammen med det rehabiliterende arbejde, som udføres på det nærliggende kommunale genoptræningscenter Hollufgård.

For Mogens Hannibal satte turen rundt i landskabet gang i tankerne:

- Vi gik stille og roligt i 20-30 minutter på en god tur og så, hvordan naturen ændrede sig, og jeg blev fascineret af de store vandhuller. Alt det gør, at man kommer ned i gear - og det er der brug for i dag, hvor alting går så stærkt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Brandmænd frygter for deres liv på motorvejen: - Vi er mere trygge ved at kravle ind i et brændende hus end at stå på motorvejen

Annonce