Annonce
Nordfyn

Her er planen: Sådan vil Nordfyns Kommune akut spare 41 millioner kroner

Den såkaldte klippekort-ordning, hvor svage ældre på de nordfynske plejecentre tilbydes en halv times ekstra hjælp om ugen, sættes i bero den kommende tid - hvilket den i forvejen har været, siden faren for coronavirus blev kendt. Arkivfoto
Det kommer som udgangspunkt ikke til at betyde fyringer, at Nordfyns Kommune skal justere budgettet med 41 millioner kroner. Et langt stykke hen ad vejen hjælpes kommunen i land ved statslige tilskud og ved at droppe planlagte anlægsprojekter.
Annonce

Nordfyn: Planen for, hvordan Nordfyns Kommune vil bringe årets budget tilbage på ret kurs ved at spare nødvendige 41 millioner kroner, er nu kendt.

Et langt stykke hen ad vejen hjælpes kommunen på vej af statslige tilskud og ved at droppe planlagte anlægsprojekter. Med til at lette øvelsen er også, at coronakrisen har minimeret udgifter til eksempelvis medarbejderkørsel, el, vand og varme, kurser, konferencer og flexkørsel. Omvendt har krisen medført udgifter på andre områder, men de udgifter, regner kommunen med, bliver statsligt kompenseret på et senere tidspunkt.

- Vi kan ikke finansiere et overforbrug ved at bruge af kassebeholdningen eller skubbe udgifterne foran os. Men det har ikke været nogen nem øvelse på den måde at skulle genåbne budgettet. Det er vigtigt at anføre, at besparelserne er fundet på driften og på anlæg, og at de som udgangspunkt skal rulles tilbage efter i år, siger borgmester Morten Andersen (V).

Det er vigtigt at anføre, at besparelserne er fundet på driften og på anlæg, og at de som udgangspunkt skal rulles tilbage efter i år.

Morten Andersen (V), borgmester Nordfyns Kommune

Annonce

Største udfordring

Primært begrundet i flere arbejdsløse, som er en landsdækkende tendens, var der optræk til, at budgettet i sig selv inden for arbejdsmarkedsområdet ville skride med over 24 millioner kroner. Heldigvis kan kommunen formentlig og derfor se frem til et øget statsligt beskæftigelsestilskud på knap 12 millioner kroner i forbindelse med den såkaldte midtvejsregulering. Der tages endvidere 7,5 millioner af kommunens budgetreserve.

Anlægsprojekter, der nu udgår, bidrager med godt 11 millioner kroner til spareøvelsen. Næsten fem millioner kroner er der at hente på den stort planlagte trafikregulering i Otterup, der er gået i hårdknude, fordi butikkerne i området stritter imod.

- Vi ville helst have udført projektet i år, men når det nu ikke kan lade sig gøre, må jeg også sige, at de penge, vi sparer, falder på et tørt sted, siger Morten Andersen.

Alle skitserede besparelser kan findes i kommunens genopretningsplan. Den forventes at blive vedtaget på næste møde i kommunalbestyrelsen, der holdes torsdag 28. maj. I Nordfyns Kommunes samlede budget for 2020 kalkuleres der med driftudgifter for samlet 1,9 milliarder kroner.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

En ny kærlighed med svære vilkår: - Det er specielt at fri til en kvinde, når man er gift med en anden

Coronavirus

Live: Sundhedsstyrelsen anbefaler øget brug af mundbind hos lægen

Annonce