Annonce
Odense

Her er "næsen": Anker Boye udviste ikke rettidig omhu

Borgmester Anker Boye (S) får en næse for sin 250.000 kroner store telefonregning.

Sådan lyder den "næse", som Anker Boye også selv var med til at sætte på sin næse

Annonce

Borgmester Anker Boye (S) stemte selv ja til, at han skulle have en "næse" af en anseelig størrelse i forbindelse med sin mobilregning fra Tyrkiet i efteråret 2011.

Dansk Folkeparti spillede tirsdag eftermiddag ud med et forslag om, at byrådet skulle udtale kritik af borgmesterens telefonforbrug.

De to andre borgerlige partier, Venstre og Konservative, var helt med på den idé, og i løbet af onsdagen blev Socialdemokraterne, Enhedslisten, SF og Radikale overbevist om, at det ville være det rigtige at gå med i kritikken.

Den udtalelse, som blev vedtaget i enighed, lyder:

"I forbindelse med Anker Boyes telefonregning fra efteråret 2011 er byrådet kritisk over håndteringen af de regler, der dengang var gældende. Fri telefon betyder ikke ubegrænset adgang til mobiltelefoni for skatteborgernes penge. Borgmesteren har efter byrådets opfattelse ikke udvist rettidig omhu ved at sørge for at begrænse regningens størrelse".

Med Konservative som forslagsstiller vedtog byrådet også i enighed, at der i et svar til tilsynsmyndighederne, Statsforvaltningen, om sagen skal gives kritik af Borgmesterforvaltningens behandling af sagen.

Det hedder blandt andet:

"I lyset af at det har været muligt at foretage samtale- og dataforbrug for et så stort beløb, er det Odense Kommunes opfattelse, at sagen ikke er håndteret forsvarligt. Derfor har Odense Kommune taget initiativer, der sikrer økonomisk ansvarlighed og medvirker til at forhindre, at mobilregninger løber løbsk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Annonce