Annonce
Assens

Her er mangel på overnatningssteder, men flere mindre kommer til: - 'Meet the local' er blevet populært

Der mangler overnatningsmuligheder i Assens, men der er fremgang i de mindre Bed and Breakfast-steder. Det tyder på, at turisterne i højere grad gerne vil bo hos de lokale. Arkivfoto: Robert Wengler
Ifølge Visit Assens mangler der en del overnatningsmuligheder i Assens by, men der er fremgang i de mindre, private overnatningsmuligheder, som eksempelvis Bed and Breakfast-steder.

Assens: Sommeren nærmer sig med hastige skridt, og inden vi ser os om, er det sommerferie og tocifrede plusgrader. Men hvis du overvejer at besøge Assens by og skal have et sted at overnatte, er det nok en god idé at bestille i god tid.

For der er nemlig stor mangel på overnatningsmuligheder i byen. Det fortæller bureauleder hos Visit Assens, Louise Skøtt-Christensen.

- Vi kunne rigtig godt bruge en del flere overnatningsmuligheder i Assens henover højsæsonen. Vi oplever, at alt er belagt fra midten af juni til midten af august. Der er virkelig run på i den tid, siger hun.

Louise Skøtt-Christensen forklarer, at det hele hænger sammen i én stor værdikæde. Hvis der var flere overnatningsmuligheder, ville der også komme flere turister til Assens, og på den måde ville der også blive arrangeret flere aktiviteter i byen.

- Det hele er i sammenhæng med hinanden, og derfor ville det gavne byen, at der var flere overnatningsmuligheder, lyder det fra bureaulederen.

Annonce

Nemmere udlejning

Airbnb er en online-markedsplads for udlejning og booking af overnatningsmuligheder, og Louise Skøtt-Christensen siger, at der, efter tjenesten blev lanceret for omkring 10 år siden, er kommet flere små overnatningssteder til, og turisterne er også glade for at leje sig ind hos de små, private steder.

- Overnatningsformen er i vækst. Det er også blevet nemmere at udleje, end det var tidligere, fortæller hun.

Hun tror, at turisterne er blevet vilde med det nære og lokale værtskab.

- "Meet the local" er blevet populært, og jeg tror, turisterne synes, det er hyggeligt at bo hos de lokale, som kan fortælle en masse om det område, de er kommet til. Og værterne nyder også at levere et godt værtskab, hvor de kan guide turisterne rundt til forskellige oplevelser. Flere af vores værter holder endda kontakt med deres gæster efterfølgende, siger Louise Skøtt-Christensen.


Vi har oplevet at have nogle cykelturister stående nede ved os i juli, hvor vi simpelthen ikke har kunnet finde en overnatningsmulighed til dem i Assens. Det er ikke fedt at sende trætte cykelturister ud på en 30-40 kilometers tur til Middelfart eller Faaborg.

Louise Skøtt-Christensen, bureauleder VisitAssens


Men selvom der er kommet flere private udlejere til, er der stadig stor mangel på muligheder for overnatning i Assens.

- Vi har oplevet at have nogle cykelturister stående nede ved os i juli, hvor vi simpelthen ikke har kunnet finde en overnatningsmulighed til dem i Assens. Det er ikke fedt at sende trætte cykelturister ud på en 30-40 kilometers tur til Middelfart eller Faaborg, siger Louise Skøtt-Christensen, som hilser nye overnatningsmuligheder velkommen med kyshånd.

Annonce

Der er hjælp at hente

Det kan være svært at finde ud af, hvordan man kommer i gang med at udleje sit sted, men Louise Skøtt-Christensen opfordrer til at søge hjælp hos Visit Assens, hvis man drømmer om at starte sit eget Bed and Breakfast op, eller hvis man gerne vil udleje et værelse, et anneks eller en bolig til turister.

- Hos Visit Assens vil vi rigtig gerne hjælpe folk i gang med at oprette deres sted som en overnatningsmulighed inde på vores hjemmeside. Man kommer bare forbi, og så hjælper vi gerne, siger hun.

Hvis man ønsker at stille en overnatningsmulighed til rådighed i hele eller dele af sommerens højsæson, skal man regne med, at sæsonen går fra midten af juni til slutningen af august, oplyser bureaulederen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce