Annonce
Fyn

Her er Inter-træners forklaring - bøvler med rette brug af Eriksen

Christian Eriksen i typisk sikker teknisk og elegant stil. Her mod Parma i den italienske liga i oktober. Parmas Juraj Kucka bliver udspillet. Foto: Reuters/Alessandro Garofalo/Scanpix
Efter to kampe uden spilletid forklarer Antonio Conte fravalget af Christian Eriksen på Inters midtbane.
Annonce

FODBOLD: Inter-træner Antonio Conte insisterer på, at Christian Eriksen har fået masser af chancer og mere spilletid end så mange andre på holdet.

Den danske midtbanespiller har spillet syv kampe i denne sæson - fire som starter - med ingen assist eller mål til følge. Samlet set har Eriksen scoret 4 mål i 33 kampe for Inter siden skiftet fra Tottenham i januar. Conte har slet ikke benyttet Eriksen i holdets to seneste kampe, og spørgsmålet er, om Eriksen er tiltænkt en rolle i onsdagens Champions League-kamp hjemme mod Real Madrid.

- Mine valg er altid foretaget for Inters bedste. Når jeg mener, at det er passende, så vil han være i stand til at spille fra start eller i løbet af kampen, siger Conte ifølge AFP. Et af problemerne for Eriksen er, at Inter har en kavalkade af spillere til den centrale og offensive del af midtbanen.

Inter råder blandt andre over Arturo Vidal, Nicolo Barella, Radja Nainggolan, Marcelo Brozovic, Roberto Gagliardini og Ivan Perisic. Og Conte har foretrukket andre end Eriksen på det seneste.

Annonce

Taktisk beslutning

- Eriksen har en vigtig rolle og spillestil både i højre og venstre side. Hvis man tager det fra ham og placerer ham centralt på midtbanen foran forsvaret, så risikerer man at ødelægge spilleren. Det er en taktisk beslutning, siger Conte.

Eriksen er også træt af den manglende spilletid, men affinder sig med trænerens dispositioner.

- Det var ikke, hvad jeg havde drømt om. Folk vil gerne se mig spille, og det vil jeg også selv. Men træneren har andre idéer, og det det må jeg respektere, siger Eriksen ifølge AFP.
I sin tid i Tottenham er Eriksen noteret for 69 mål og 89 assister i 305 kampe for London-klubben. Inter-direktør Giuseppe Marotta afviser forlydender om, at Eriksen har krævet et klubskifte.

Annonce

Ville være klar

- Eriksen er ikke kommet med et ønske om at skifte klub, siger Marotta ifølge Football Italia Marotta tilføjer, at klubben generelt ikke vil holde på en spiller, hvis han gerne vil væk. Det er ikke tilfældet for Eriksen lige nu, men hvis det ændrer sig, så er Inter klar til at finde en løsning.


Eriksen har en vigtig rolle og spillestil både i højre og venstre side. Hvis man tager det fra ham og placerer ham centralt på midtbanen foran forsvaret, så risikerer man at ødelægge spilleren

Inter-træner Antonio Conte


- Vi skal vurdere situationen, men lige for tiden er Eriksen tilgængelig for holdet, siger Marotta. Eriksen har scoret fem mål i de seneste seks kampe for det danske landshold.
/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Snørklet vej til livreddende stik: 99-årige Gerda og Asta på 102 har meget svært ved at få bestilt tid til Covid-19 vaccine

Coronavirus

Live:  Første plejehjemsbeboere får andet skud coronavaccine søndag

Annonce