Annonce
Odense

Her er fem af klagerne over nyt byggeprojekt på havnen

På Pakhuskajen ønsker en investor at etablere et boligbyggeri i fire-otte etager med reducerede p-pladser og opholdsarealer. Alle tre ting strider imod den nuværende kommuneplan. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Annonce

Havnen: En bygherre vil etablere et boligbyggeri på Pakhuskajen, der er både højere og større, end det er tilladt i kommuneplanen. Det har fået flere af havnens beboere og virksomheder til at gøre indsigelse mod byggeriet. Her er et udpluk fra fem af de 24 indsigelser.

1 Ejerforeningen Nørrevoldgade 4

- Vi vil hermed kraftigt fraråde en ændring af kommuneplanen for boligbebyggelse på Pakhuskajen. I den nugældende kommuneplan for ny bebyggelse på området skal nybyggeri opføres i minimum 4 etager og maksimum 5 etager. Det synes vi, er passende, da byggeri i denne højde også giver mulighed for, at man har udsigt ud over havnen, når man som os bor i en af de bagvedliggende ejendomme.

2 Beboer på havnen

- Jeg fraråder en ændring af kommuneplanen for boligbebyggelse på Pakhuskajen. Det har givet mig overvejelser omkring at sælge min bolig efter jeres udmelding. Jeg købte min egen lejlighed med den opfattelse, at der egentlig var lavet en meget fornuftig fremtidsplan med lokalplanerne for området, dog til den høje side, hvis samtlige bygninger blive bygget til maksimummet i lokalplanen. Min fremtidige bolig vil dog med sikkerhed ikke have en lokation i Odense Kommune.

3 Beboer på Englandsgade

- Som beboer på Englandsgade vil jeg endnu engang gøre indsigelse mod afvigelse af kommuneplanen for havnen. Gang på gang er der lavet undtagelser og efterhånden er havnen bygget for tæt, for højt, for lidt opholdsplads og for få P-pladser. Der er meget lidt grønt på havnen og der bør være plads til luft og rum. Derfor bør den nye bebyggelse klart holde sig til kommuneplanen.

4 Ejendomsselskabet Tværkajen ApS, Probus Tværkajen ApS, Spillemyndigheden, Foreningen af ejere af P-huset Odense Havn og Kristiansdal Boligforening

- Ved at give mulighed for opførelse af byggeri i helt op til 8 etager som angivet, vil en sådan bebyggelse være dominerende i en så væsentlig grad, at det vækker undren, at Odense Kommune overhovedet overvejer muligheden herfor. Såfremt der gives mulighed for opførelse af byggeri i denne højde, vil der ske et brud med principperne om, at byggeri og byrum skal udformes i samspil med omgivelserne, jf. bl.a. Byomdannelsesplan 2.0 Odense Havn, idet et byggeri i denne højde vil være ødelæggende for områdets arkitektonisk udtryk og vil virke skæmmende i betydelig grad.

5 Beboer på havnen

- Jeg var under den forståelse, at en lokalplan havde en betydning. I signalerer, at nye tiltag, som går utroligt langt ud over den gældende lokalplan, kan blive godkendt. Hvis disse voldsomme ændringer bliver vedtaget, ville det kun kunne give en sneboldeffekt ifht. fremtidige byggerier, der vil forvente samme fordelagtige behandling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Udland

Tidligere Fyens-journalist tæt på eksplosion: Det ser ud, som om der var placeret bomber overalt

Danmark

Søren Brostrøm øjner smittens skyer over efteråret - og en fremtid med mere hygiejne

Annonce