Annonce
Odense

Her er Enhedslistens nye mand i Odense Byråd

55-årige Reza Javid afløser Brian Skov Nielsen i Enhedslistens byrådsgruppe i Odense. Arkivfoto

55-årige Reza Javid afløser Brian Skov Nielsen i Enhedslistens byrådsgruppe. Hans hjerte brænder især for socialt udsatte og børn- og ungeområdet.

Han bliver ny mand i Odense Byråd for Enhedslisten - og så alligevel ikke.

55-årige Reza Javid afløser Brian Skov Nielsen i byrådet, efter den tidligere rådmand har valgt at sige farvel til kommunalpolitik. Men her sidder han faktisk allerede, kaldt ind som suppleant for Ulla Chambless, der har orlov i tre måneder.

- Vi er kede af at miste en så kompetent person Brian Skov Nielsen, der også har erfaring som rådmand. Men jeg glæder mig til udfordringen og til at bidrage til vores by, siger Reza Javid.

Han brænder især for det sociale område og socialt udsatte, men også børn- og ungeområdet har hans opmærksomhed. Man præcis hvad der nu videre skal ske, skal partiet først i gang med at diskutere. Også hvem der skal afløse Reza Javid som suppleant for Ulla Chambless.

Reza Javid kom til Danmark i 1984 som politisk flygtning fra Iran. Han er uddannet cand psyk. fra Københavns Universitet og underviser til daglig som lektor på socialrådgiveruddannelsen på UCL. Han har været medlem af Enhedslisten siden 2000 og har boet i Odense siden 2012.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Kerteminde

Naboer i oprør mod solcelleanlæg: 25 familier bliver fattigere for at gøre en rig mand rigere

Annonce