Annonce
Kultur

Her er de udenlandske aprilsnarre

One Direction - må kune besøge Nordkorea, hvis medlemmerne får sammen frisure som Kim Jong-un - men det bliver måske heller ikke så svært.

De udenlandske medier fejrer også 1. april - April Fools' Day - med utallige løgnehistorier.

Det er ikke kun i Danmark, vi skal passe på med at hoppe på en løgnehistorie den 1. april.

Også de udenlandske medier og virksomheder spytter historier, der enten er for skøre eller for gode til at være sande, ud på April Fools' Day.

Ifølge The Daily Express er det lykkes en hønsefarm i Storbritannien at opdrætte høns, der kan lægge firkantede æg - det gør dem langt nemmere at spise.

Og så skriver The Mirror, at en landmand har produceret to lam med hver seks ben. Han håber at det vil sætte prisen ned på kød i fremtiden.

Dyrehistorier er der mange af i de udenlandske medier, hvor også en pingvin i en zoologisk have i Devon efter sigende skulle have lagt et guldæg.

Ifølge Reuters oplyser det newzealandske busfirma Intercity at Prins William, Hertuginde Kate og deres søn George benytter den offentlige transport under deres besøg i landet for at understøtte deres image som "sparsommelige og nede på jorden".

Og så skulle EU-Kommissionens formand José Manuel Barroso ifølge EurActiv gå efter en tredje periode som formand, efter at posten som Natos generalsekretær gik til nordmanden Jens Stoltenberg.

Ordet selfie blev for alvor sat på verdenskortet da Helle Thorning-Schmidt (S) sammen med den britiske premierminister David Cameron og den amerikanske præsident Obama tog en selfie ved Mandelas mindehøjtidelighed.

Men ifølge avisen Metro planlægger den britiske regering at forbyde de populære selfies efter at en anonym fyr fra en anti-selfie bevægelse i USA har leveret en hel database med selfies, han har samlet fra nettet, til både den britiske og amerikanske regering.

Træder loven i kraft vil det kun være lovligt at uploade ti selfies om måneden. Det 11. udløser en bøde på 25 pund, skriver avisen.

I kølvandet på sidste uges sande historie om, at alle nordkoreanske drenge skal klippes som Nordkoreas diktator Kim Jong-un, skriver The Mirror tirsdag, at diktatoren forbyder teenagebandet One Direction at besøge Nordkorea - med mindre de får samme frisure som ham.

Den australske pålægsproducent af Vegemite - Australiens svar på leverpostej - har annonceret, at de lancerer en vegemite-sodavand. En nyhed nogle vil glæde sig over mens andre vil væmmes.

Og for at blive i fødevareindustrien har pizza-kæden Domino's udviklet en spiselig pizzabakke af pizzadej, blandt andet for at skåne deres kunder for kampen med at få papæsken til at fylde mindst muligt i skraldespanden.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce