Annonce
Odense

Her er de tre nyeste kollegier i Odense

Campus Kollegiet, som ligger ved Syddansk Universitet, stod færdigt i 2015 og er dermed ét af Odenses nyeste kollegier. Arkivfoto: Kim Rune
Annonce

Her er de tre nyeste kollegier i Odense:

1 PFA Kollegiet

PFA Kollegiet på Toldbodgade er Odenses nyeste kollegie. Kollegiet stod færdigt i starten af 2020 og rummer i alt 298 værelser. Værelserne er opdelt i grupper af 10-12 værelser, der deler fælleskøkken, fællesrum og en fælles altan. Derudover rummer kollegiet blandt andet fælles vaskeri, cykelparkering, fitnessrum og gårdarealer. Byggeriet, som forestiller et kvadratisk 8-tal, har desuden fokus på bæredygtighed, idet byggeriet blandt andet er bygget af genanvendelige materialer, har regnvandsopsamling og delvist grønne facader. Alle, der er indskrevet på en SU-berettiget videregående uddannelse, kan ansøge om en plads på kollegiet. PFA’s kunder har dog fortrinsret til at skrive børn og børnebørn op.

2 Cortex Kollegiet

Cortex Kollegiet, som ligger ved Syddansk Universitet, stod færdigt i 2019. Kollegiet indeholder 60 1-værelses boliger på 50 kvadratmeter med eget køkken og bad. Det er muligt at ansøge om én af kollegiets boliger via Studiebolig Odense eller boligforeningen Kristiansdal.

3 Campus Kollegiet

Campus Kollegiet ved Syddansk Universitet stod færdigt i 2015. Kollegiet er bygget i 14 etager og rummer 250 boliger, hvoraf de 36 er handicapboliger og to er forskerboliger. De fleste boliger er 1-værelses, mens enkelte er 2-værelses til par. Foruden værelserne er der blandt andet fælleskøkkener, fælles opholdsrum og tagterrasse. For at komme i betragtning til et af kollegiets værelser, skal man være indskrevet på SDU og som minimum have gennemført første semester af sin bachelor.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Milioner på vej: Rahbæk Juel lover penge til både velfærd og vedligehold

Navne

Jens Thurøe fylder 60

Annonce