Annonce
Kultur

Her er de nominerede til den Fynske Kulturpris 2017

BaggårdTeatrets "Bertolt Brechts Svendborgdigte" er blandt de 15 kandidater, der dyster om Den Fynske Kulturpris. Foto: BaggårdTeatret.

Heartland Festival og BaggårdTeatrets "Bertolt Brechts Svendborgdigte" er ikke overraskende at finde blandt de 15 kandidater, der i år kæmper om Den Fynske Kulturpris.

Sidste år var det "Carl" - teaterkoncerten om komponisten Carl Nielsens liv - der løb med Den Fynske Kulturpris og de medfølgende 50.000 kroner.

I år har de ni fynske kommuner atter indstillet 1-2 kandidater, der hver især har leveret en kunstnerisk eller kulturhistorisk oplevelse udover det sædvanlige.

De 15 kandidater barberes senere ned til fem finalister af en fagjury, og når Kulturregion Fyn for ottende år i træk udpeger vinderen, bliver det på baggrund af selvsamme fagjurys anbefalinger.

Prisuddelingen finder sted i Helios i Fåborg 13. november, hvor publikum blandt andet kan glæde sig til at opleve skuespiller Trine Pallesen sammen med elever fra Ryslinge Teaterhøjskole.

Her er indtil videre årets kulturpriskandidater:

Faaborg-Midtfyn Kommune

Det samlede program for Heartland Festival 2016Øhavsmuseets udstilling "Savn og brand" samt performancen "Hemmeligheden" v. skuespiller Klaus Søndergaard, Odense Teater

Odense Kommune

Programkonceptet "Det Ny Kgl. Teater" af Henrik Grimbäck og Teater Momentum i sæson 2016/2017

Ærø Kommune

SommerSkulptur Søby, Biennalen 2016Ærø Harmonikafestival

Nordfyns Kommune

Morud Kunstdage (kulturbegivenhed, der fandt sted 6.-8. maj 2016)

Svendborg Kommune

- Svendborg Graphic - en festival med fokus på tegneserier, spil og animation- "Bertolt Brechts Svendborgdigte", forestilling ved BaggårdTeatret

Langeland Kommune

- Langelandsrevyen 2017- Udstillingen "Familien, Øen og Verden", Langelandsmuseum 2016-2017

Kerteminde Kommune

- Ladbydragens søsætning d. 11. maj 2016. Vikingemuseet Ladby har skabt en kopi af det oprindelige ladbyskib, der blev søsat storbededag 2016- "Hej Hindsholm" - Åbent Skoleprojekt i samarbejde mellem Hindsholmskolen, kunstner Tine Kortermand og Kerteminde Bibliotekerne

Nyborg Kommune

- Udstillingen "Den Anden Verden", Nyborg Slot & Borgmestergården/Østfyns Museer

Assens Kommune

- "Dreyer - Liv og Landskab", udstilling på Museum Vestfyn 13. juni - 18. december 2016- "High School Musical" opført af Frøbjerg Musicalskole og Ungdomsteater 20.-29. april 2017

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Byggeri til 400 mio. kroner: Odenses borgmester glæder sig over ny kæmpemæssig investering i Odense

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Annonce