Annonce
Odense

Her er bestyrelsen for den nystiftede forening i fjernvarmesagen: - Nogle skal jo gøre noget

Formand Søren Windell (K) sad alene ved bordet, da den nystiftede forening Fionia Fjernvarme onsdag blev præsenteret. Men med i bestyrelsen er yderligere fire medlemmer. Foto: Michael Bager

Den nystiftede forening Fionia Fjernvarme har ud over bestyrelsesformand Søren Windell fra Det Konservative Folkeparti fire medlemmer i bestyrelsen. Alle er med som privatpersoner. Læs her, hvad hver deres interesse er i at være del af foreningen, og hvad de håber at få ud af det.

1 Frederik Barfoed, koncerndirektør i Barfoed Group

Frederik Barfoed. Arkivfoto: Nils Svalebøg

- Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke er med for at deltage i et politisk slagsmål, for jeg er ikke og bliver ikke involveret i politik. Men som odenseaner har jeg fulgt debatten, og jeg synes, det er gået lidt hurtigt. Jeg hører fra folk på gader og stræder, at de ikke ønsker at sælge ud af arvesølvet, og så er der det juridiske spørgsmål, der skal afklares.

- Jeg vil gerne bruge lidt frivillig tid på sagen, og min første prioritet er at få belyst, om der findes løsninger, der kan samle et bredere flertal.

Men foreningens formål er helt at få stoppet fjernvarmesalget. Er du modstander af salget?

- Det vil jeg gerne vente med at tage offentlig stilling til, til vi ved, om der er juridisk belæg for et salg og på hvilke vilkår.

2 Erik Thomsen, direktør i boligforeningen Kristiansdal

Erik Thomsen. Foto: Michael Bager

- Jeg er godt klar over, man mangler penge, men jeg er grundlæggende imod, man sælger arvesølvet. Jeg synes hellere, man løbende skal tage overskud ud af Fjernvarme Fyn i stedet for at sælge hovedstolen. Ganske enkelt.

- Jeg er ikke medlem af noget parti, og det er ikke derfor, jeg er med i bestyrelsen. Men nogle skal jo gøre noget, og man kan ikke bare lade som ingenting. Jeg håber, vi kan få stoppet salget af fjernvarmen.

Hvor realistisk tror du, det er, når et politisk flertal allerede har truffet beslutningen?

- Det er vel 50-50. Jeg synes, det er et problem, at så vidtrækkende en beslutning bliver truffet af så snævert et flertal. Det skal være bredt forankret.

3 Reza Javid, byrådsmedlem for Enhedslisten

Reza Javid. Foto: Michael Bager

- Når der stiftes en forening, hvis primære formål er at stoppe salget af Fjernvarme Fyn, så er det helt naturligt, at jeg er med. Vi vil prøve alle muligheder, og det her er en af dem. Jeg håber, at mange modstandere af salget vil melde sig, så vi som forening kan få størst mulig vægt. 10.000 medlemmer vil være et pænt tal.

- Jeg respekterer selvfølgelig, at det er en demokratisk proces, og at et flertal i byrådet vil sælge fjernvarmen, men jeg håber, de i første omgang vil være med til at udskyde den endelige beslutning, til vi ved, om salget overholder varmeforsyningsloven. Og så er det helt store håb, at salget bliver droppet.

4 Lolle Schierff

Lolle Schierff. PR-foto

- Jeg vil gerne pointere, at jeg sidder i bestyrelsen som privatperson og ikke som en del af mit job. Jeg har takket ja til at være med i bestyrelsen af Fionia Fjernvarme, da jeg håber, at jeg som en helt almindelig borger kan være med til at belyse og gerne forhindre salget af Fjernvarme Fyn og sikre vedvarende indkomster til kommunekassen.

- Jeg har aldrig tidligere været en del af den offentlige debat, men jeg finder jeg det helt urimeligt, at et salg er aftalt hen over hovedet på vi almindelige borgere. Jeg har ikke tidligere oplevet at få frataget min ejendom og borgerrettigheder, som jeg gør nu igennem fjernvarmesalget. Der skal 10.000 medlemmer til, at vi kan få prøvet sagen ved en domstol, og jeg er en af dem - det er det mindste, jeg kan gøre for min borgerret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Grundlovsforhør: 40-årig mand fra misbrugsmiljøet varetægtsfængslet efter knivstikkeri på åben gade

Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Assens

Carelink-direktør beklager, efter Karina stillede sig frem med kritik af teststed: - Jeg er dybt ked af det - vi skal ikke lyve

Annonce