Annonce
Kerteminde

Derfor blev omdiskuterede pæle besluttet: Der var dog én ting, politikerne ikke kendte til

SF's Jesper Hempler lytter til kritikken af de nye pæle, der ifølge havnekontoret forventes at løbe op i et beløb på mellem 20.000 og 25.000 kroner. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Pælene er sat op på baggrund af henvendelser fra borgere, fortæller politiker, der opfordrer folk til at komme med idéer til en anden løsning.

MELEN: "Omsonst" og "forfærdeligt".

Det er bare nogle af ordene, som kerteminder bruger, når de skal beskrive de seks nye pæle, der er hamret i rundt om den sunkne Ø Melen.

Men pælene er faktisk kommet efter henvendelser fra andre borgere.

Annonce

Det fortæller formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF).

-  Der har været henvendelser til turistbureauet, og der har faktisk også været nogle henvendelser til udvalget om, at der hele tiden var nogle, der sejlede på grund.

-  Så spurgte vi Søfartsstyrelsen om, hvad de anbefalede kunne være en god idé. De siger, at der ikke er angivet nogle vanddybder på søkortene, så det kunne være en god idé at mærke Melen op på den her måde, som det nu er blevet, forklarer Jesper Hempler.


Det kan sgu godt være, det er omsonst, men kan folk så hjælpe med en god idé til, hvad der så skal til?

Jesper Hempler, formand for miljø- og teknikudvalget


Ikke held med alt

Derefter tog det politiske udvalg stilling til anbefalingen.

- Vi havde ikke set, hvordan pælene så ud. Det kan man selvfølgelig klandre os for, at vi skulle have bedt om. Det tror jeg ikke, der var nogen, der tænkte på, da vi tog beslutningen, altså at der ville blive et problem med udseendet, siger Jesper Hempler.

Her fra Lillestranden har en række beboere fået udsigt til pælene, hvilket har skabt utilfredshed. Foto: Rasmus Henriksen

Han er også bekendt med, at der på trods af de nye pæle alligevel var en sejler, der onsdag eftermiddag sejlede ind i Melen og havde besvær med at komme ud igen. Derfor virker han også til at have forståelse for dem, der kalder pælene "omsonst".

- Det kan sgu godt være, det er omsonst, men kan folk så hjælpe med en god idé til, hvad der så skal til?, spørger Jesper Hempler.

- Intentionen fra os har ikke været at genere borgerne. Intentionen har været at hjælpe nogle borgere. Men der kan man jo se, hvilket syv år i politik har lært mig, at man ikke altid får held med intentionen.

Hvad er din løsning?

Kritikken er haglet ned over de seks nye pæle rundt om den sunkne Ø Melen. Har du en anden løsning, der kan hjælpe med at forhindre, at sejlere støder på Melen? Så send den gerne til os på mail: Kerteminde@fyens.dk eller på Facebook-siden "Vores Kerteminde".

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Kerteminde

Måle-fremstød på Champs Elysee: Røgeriet Hindsholm skal repræsentere Danmark i Paris

Annonce