Annonce
Odense

Her er 10 nye navne: Tinderbox satser på fremtidens stjerner

Det amerikanske rockband Greta Van Fleet optrådte som opvarmning for Guns 'N Roses i Odense i 2018. PR-foto
  • Torsdag præsenterer Tinderbox yderligere 10 navne til sommerens festival. Listen tæller Diplo, Greta Van Fleet, The Minds of 99 samt en række udenlandske navne, som festivalen mener har enormt potentiale.
  • Pressetalsmand John Fogde peger især på popsangeren Billie Eilish og rapperen Lil Uzi Vert som fremtidens stjernenavne.

Torsdag smider Tinderbox den hidtil største bunke navne til årets festival, når 10 bands og solister præsenteres. Det vil formodentlig være avisens yngre læsere, der klapper i hænderne over offentliggørelsen af Lil Uzi Vert, Billie Eilish, EDX og Faustix.

Pressetalsmand for festivalen, John Fogde, fortæller, at det er en bevidst strategi at finde nye fremadstormende navne og booke dem, inden de for alvor slår igennem og bliver ustyrligt dyre at booke.

- Den amerikanske rapper Lil Uzi Vert er kæmpestor i USA og nærmer sig en milliard afspilninger på Spotify. Men der ikke er så mange i Danmark, der kender ham endnu. Tinderbox har god erfaring med at fange rappere på kanten af deres store gennembrud uden for USA. Se bare Travis Scott, der spillede på Tinderbox i 2017. Han er hovednavn på Roskilde Festival til sommer og deres fjerde mest ønskede navn, siger John Fogde.

Han vil ikke kalde nogle af de 10 navne for en sensation eller decideret scoop, men fremhæver den blot 17-årige Billie Eilish som et fænomen, der kan vokse sig lige så stor som landsmanden Lana de Rey, der også optræder på årets Tinderbox.

- Billie Eilish står bag to af de mest streamede sange på den danske Spotify-hitliste, og hun sender nyt album ud i disse dage. Jeg er ikke i tvivl om, at hun kan vokse sig temmelig stor inden Tinderbox, og hun har eksempelvis solgt Store Vega ud i København. Måske viser det sig, at hun har talentet til at blive den næste Lorde eller Lana del Rey, siger John Fogde.

Annonce
Den blot 17-årige Billie Eilish har enormt potentiale, mener talsmand for Tinderbox, John Fogde. PR-foto

For meget på forkant

John Fogde understreger, at netop Lana del Rey kommer på årets festival, hvor også Dropkick Murphys, Gnags, LOC, Sheryl Crow og Skunk Anansie optræder.

- Det er i min optik bands, der burde tiltale publikum i plus 30 år-segmentet. Det kan godt være, det ikke lige er deres absolutte drømmeband, men vi har altså kun præsenteret omkring en tredjedel af årets plakat, siger John Fogde.

Han kunne godt ønske sig, at det modne publikum udviste lidt mere nysgerrighed i forhold til nye navne.

- Jeg er helt med på, at vi indtil videre har smidt mange navne, som henvender sig til et ungt publikum. Man risikerer at bide sig selv i røven, hvis man er for meget på forkant. Derfor er det interessant at se, om vi kan "uddanne" folk lidt, så de bliver nysgerrige i forhold til bands, de ikke er fans af. Vi kommer til at promovere mange af disse navne intenst på vores Facebook-side de kommende uger, siger John Fogde.

En del af charmen ved at booke til festivaler er netop chancen for at spotte et talent og sikre sig en fordelagtig aftale.

- Man skal ikke have været mange år i branchen for at gennemskue, at Rammstein sælger mange billetter. Men det afspejler prisen også. Derfor er kunsten at finde en Travis Scott på vej op og lave en god handel. Det håber vi er tilfældet med Lil Uzi Vert og Billie Eilish, siger John Fogde.

Amerikanske retrorockere

Det er som om, at efterspørgslen på rock aldrig ebber ud, selv om det er en genre, der ikke har samme greb i det yngre publikum som for 10-15 år siden.

- Til dem, der kræver mere rock, så kan jeg kun gøre opmærksom på Greta Van Fleet. Bandet er kæmpestort i USA og har efterhånden et stort følge herhjemme. Jeg tror, vi rammer dem på det foreløbige højdepunkt af deres karriere. De kommer med fire Grammy-nomineringer i lommen og giver en komplet udsolgt koncert i Tap1 i København i marts, siger John Fogde.

Det sidste af dagens 10 navne, han fremhæver, er dj'en Diplo, som er kendt for sit samarbejde med fynske MØ og sin medvirken i Major Lazer, der gæstede den første Tinderbox i 2015.

- Der bliver helt sikkert knald på, når Diplo vender tilbage til Odense. Det var én af de vildeste koncerter på Tinderbox nogensinde, da Major Lazer skabte en ekstremt underholdende fest. Sidste år viste Diplo, at han sagtens kan levere festen på egen hånd. Soundvenue gav seks stjerner for hans optræden på Northside, og jeg tvivler ikke på, det bliver lige så fænomenalt i Tusindårsskoven til juni, siger John Fogde.

Disse 10 navne er præsenteret i dag: Billie Eilish, Lil Uzi Vert, Greta Van Fleet, Diplo, Sigrid, The Minds of 99, Dzeko, EDX, Faustix og Loud Luxury.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce