Annonce
Faaborg-Midtfyn

Her bor flygtningene

Præstekærgård, det tidligere plejehjem i Horne, har før fungeret som egentligt asylcenter. Nu bruges det til midlertidig indkvartering af flygtninge. Arkivfoto: Birgitte Heiberg
Annonce
Annonce

1)

I Faaborg-Midtfyn bliver enlige flygtninge, når de kommer fra et asylcenter, placeret i de midlertidige bosteder, mens par og børnefamilier får anvist en permanent bolig. Når de enliges økonomiske situation har ændret sig på grund af arbejde eller familiesammenføring, får de anvist en permanent bolig.

2)

Faber i Rysling bruges til midlertidig indkvartering af enlige flygtninge. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Kommunen råder over 82 midlertidige boliger: Bostedet Fabers i Ryslinge med 34 værelser, Bostedet Præstekærgaard i Horne med 37 værelser/lejligheder samt 11 enkeltstående værelser eller lejligheder fordelt i kommunen. Bostedet Kværndrup Bibliotek blev lukket i januar.

3)

Ifølge kommunen har rammerne på Fabers har hidtil affødt "udfordringer med bokulturen", hvilket udover de fysiske rammer kan gøre det uhensigtsmæssigt at integrere børnefamilier på stedet. De egner sig altså bedst til enlige. Lejlighederne på Præstekærgaard i Horne er små, men ikke uegnede til familier, fordi her er eget køkken, toilet og bad.

4)

I dag bor 52 flygtninge i de 50 beboede midlertidige boliger. 48 enlige og en familie på fire, der råder over to værelser. Lige nu er der 35 ledige midlertidige boliger, alle fordelt på bostederne Fabers i Ryslinge og Præstekærgaard i Horne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce