Annonce
Faaborg-Midtfyn

Her bor flygtningene

Præstekærgård, det tidligere plejehjem i Horne, har før fungeret som egentligt asylcenter. Nu bruges det til midlertidig indkvartering af flygtninge. Arkivfoto: Birgitte Heiberg

1)

I Faaborg-Midtfyn bliver enlige flygtninge, når de kommer fra et asylcenter, placeret i de midlertidige bosteder, mens par og børnefamilier får anvist en permanent bolig. Når de enliges økonomiske situation har ændret sig på grund af arbejde eller familiesammenføring, får de anvist en permanent bolig.

Annonce

2)

Faber i Rysling bruges til midlertidig indkvartering af enlige flygtninge. Arkivfoto: Andreas Bastiansen

Kommunen råder over 82 midlertidige boliger: Bostedet Fabers i Ryslinge med 34 værelser, Bostedet Præstekærgaard i Horne med 37 værelser/lejligheder samt 11 enkeltstående værelser eller lejligheder fordelt i kommunen. Bostedet Kværndrup Bibliotek blev lukket i januar.

3)

Ifølge kommunen har rammerne på Fabers har hidtil affødt "udfordringer med bokulturen", hvilket udover de fysiske rammer kan gøre det uhensigtsmæssigt at integrere børnefamilier på stedet. De egner sig altså bedst til enlige. Lejlighederne på Præstekærgaard i Horne er små, men ikke uegnede til familier, fordi her er eget køkken, toilet og bad.

4)

I dag bor 52 flygtninge i de 50 beboede midlertidige boliger. 48 enlige og en familie på fire, der råder over to værelser. Lige nu er der 35 ledige midlertidige boliger, alle fordelt på bostederne Fabers i Ryslinge og Præstekærgaard i Horne.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tyve brød gennem mur til Matas

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Fyn For abonnenter

Sørens gård køres over af jernbanen: Gid staten bare ville opkøbe mig

Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Annonce