Annonce
Trekantområdet

Her bliver der ingen jul i år: Julemarkedet på godset er aflyst

Hestevognsture er en hyggelig tradition i forbindelse med julen på Tirsbæk Gods, men i år er det hele aflyst. Foto: Martin Ravn
Der skulle i år have været julemarked på Tirsbæk Gods for 25. gang. Godset har forberedt sig i måneder, men nu er julen aflyst.
Annonce

Vejle: Det, der skulle have været jul på Tirsbæk Gods for 25. gang - og som skulle have været markeret med ekstra mange julerier - er nu aflyst.

Aflysningen kommer efter regeringens nye corona-retningslinjer, hvor forsamlingsloftet er blev sat ned fra 50 til 10 personer.

- Det gør det umuligt for os at gennemføre det julemarked, vi er kendt for i hele landet, nemlig et marked med hyggelige boder, duften af klejner og julegløgg på gårdspladsen, og hestevognsture i skoven, når gæsterne sammen med børn og børnebørn skulle fælde familiens  juletræ, siger hofjægermester og godsejer Hans Henrik Algreen-Ussing.

Han er om nogen ærgerlig over, at julemarkedet på Tirsbæk Gods ikke kan gennemføres.

Annonce

Har holdt jul i 25 år

- Det var vores 25. julemarked i år. I 24 år er folk fra hele landet valgfartet til julemarkedet, et marked, vi hvert år har gjort os umage for at stable på benene. Det havde vi også gjort i år. Vi havde glædet os til boderne, til at sælge træer og til at vise rundt i godsets stuer, siger Hans Henrik Algreen-Ussing.

Godsejeren slår på, at man som alle andre naturligvis bliver nødt til at leve op til regeringens covid-19-retningslinjer.


Vi havde glædet os til boderne, til at sælge træer og til at vise rundt i godsets stuer.

Hans Henrik Algreen-Ussing


- Vi vil nu se, hvordan tingene ser ud i slutningen af november. Om vi eventuelt kan få lov til at sælge juletræer på gårdspladsen og byde på et glas gløgg og en juleklejne, men som det ser ud lige nu, tror jeg desværre ikke på, at det kommer til at kunne lade sig gøre, lyder det fra Hans Henrik Algreen-Ussing.

På grund af forsamlingsloftet på 10 bliver det heller ikke muligt at komme indenfor og se slottets smukke stuer. Foto: Flemming Larsen
Annonce

Vil levere træet

På Tirsbæk Gods er man derfor gået i gang med at undersøge, om man eventuelt kan levere juletræer hjemme hos folk.

- Juleturen er for rigtig mange gået til Tirsbæk, når træet skulle i hus. Jeg ved ikke, om det overhovedet vil kunne lade sig gøre: At folk bestiller juletræet på vores hjemmeside, og at vi så leverer det hjemme hos dem, men jeg håber det, siger en ærgerlig godsejer.

Han fastholder dog, at godsets 25. julemarked bliver til noget:

- Det er bare udsat et enkelt år, siger  Hans Henrik Algreen-Ussing, der til gengæld lover at julerierne bliver ekstra festlige i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce