Annonce
Kerteminde

Henriks virksomhed sælger studiemateriale til Biblen: Den havde A-kassen ikke set før

Henrik Hadberg ønsker med sin nye virksomhed at inspirere flere til at vælge troen. Foto: Helle Nordström
Inden Henrik Hadberg stiftede sin virksomhed, bad han sin A-kasse om et iværksætterkursus. Den skulle de lige sunde sig over, inden de sagde ja.

Munkebo: - Der mangler noget ordentligt, livsnært materiale til bibelske studiekredse. Det laver jeg, tænkte Henrik Hadberg, da han i 2018 vendte hjem fra Norge.

- Jeg præsenterede ideen for min A-kasse, men det blev ikke stor succes i første omgang. Det havde de aldrig hørt om før, fortæller Henrik Hadberg.

- Men efter at have sundet sig lidt blev de helt tændt på ideen og sendte mig på et tre måneders iværksætterkursus.

I dag har Henrik Hadberg sin virksomhed Biblegroups.today sammen men en norsk partner.

- Jeg startede virksomheden den 18. februar 2020, og den 11. marts lukkede verden hele ned på grund af corona, sukker han.

- Derfor er der ikke de store kirkelige arrangementer, hvor jeg skulle have være ud og præsentere mit materiale, og studiegrupperne kan ikke mødes.

Annonce

Hjælp Søren og Mette

Det første materiale er dog lavet og lagt ud på virksomhedens hjemmeside, så kan man studere det med sig selv.


Mit ønske med alt det her er, at folk skal tænke selv. Og jeg håber, at jeg med det her kan skabe noget, der får flere til at vælge troen - det er min mission.

Henrik Hadberg, frimenighedspræst


- Der er jo basis for et stort marked, for der er i Danmark, Sverige og Norge 25.000 kirkelige studiegrupper, der alle efterspørger materiale, fortæller han.

- Og jeg synes, at meget af det materiale, der  er tilgængeligt, er alt for akademisk og teologisk. Vi udvikler i stedet noget, der er relevant i folks liv nu og her. Og så er det et materiale, der ikke er en facitliste til, der findes ikke rigtige og forkerte svar.

Henrik Hadbergs udgangspunkt er, at folk skal studere teksten og diskutere, hvad man kan bruge teksten til i dag. Derfor har han også fra de gamle skolebøger hentet Søren og Mette ind, så der til hver tekst er spørgsmål til, hvordan man kan hjælpe Søren og Mette med at finde svar på deres spørgsmål.

- Mit ønske med alt det her er, at folk skal tænke selv. Og jeg håber, at jeg med det her kan skabe noget, der får flere til at vælge troen - det er min mission.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Danmark

Lyt til podcasten Danmark fortæller: Demensramte Franks dramatiske døgn: En lammet arm truede med at aflive drømmen om en sidste ironman 6:8

Sport

Stil et spørgsmål og vind fede præmier: Pokalvinder med OB gæster Abildtrup & Rasmussen

Annonce