Annonce
Kerteminde

Hempler har en plan: Til næste år bliver der mindre ukrudt, flere blomster og bedre asfalt

I sommer stod ukrudtet flot langs Nordstranden. Foto: Helle Kryger
Byrådet vil plante blomster ved flere veje ind til kommunens byer. Det er flot at kigge på og godt for bierne.

Nordøstfyn: Et af de helt store samtaleemner i Kerteminde Kommune hen over sommeren var ukrudtet, der skød op langs veje og stræder, og enkelte steder voksede så højt, at det blokerede for udsynet ved landevejs-kryds.

- Det var meget sent på året, at vi vedtog de her ret hårde besparelser på området, og derfor var det rigtigt svært for Park og vej (afdelingen i Kerteminde Kommune, der står for at rense ukrudt, red) at få overblik over, hvor man skulle prioritere indsatserne. Det gjorde, at der nogle steder var direkte sikkerhedsmæssige udfordringer i trafikken, og andre steder fik det bare lov til at vokse, uden at man havde det store overblik, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, der næsten tør love, at det bliver bedre til næste år.

Som et led i budgetforhandlingerne valgte byrådet nemlig at flytte 250.000 kroner fra asfaltkontoen til klimaprojekter, og det betyder, at der til næste år bliver lidt mindre ukrudt i gaderne, og til gengæld lidt flere blomster for borgerne at glæde sig over.

- De steder, hvor det ikke har nogen betydning for trafiksikkerheden, lader vi vej-siderne stå, så park og vej kan koncentrere indsatsen om andre steder, og ved nogle af vejene ind til byerne planter vi blomster, så vi får nogle flotte indgange.

- Det er en af ideerne med pengene, at vi både får noget flot at kigge på og som giver bierne nogle levesteder, men faktisk også kan aflaste Park og vej, fortæller Jesper Hempler.

Annonce

En million til nye maskiner

- Men når I snupper 250.000 kroner fra asfaltkontoen, der ikke har det fantastisk godt i forvejen, så får vi vel dårligere veje?

- Det er klart, at når vi omprioriterer nogle penge, så har det selvfølgelig en konsekvens på asfaltområdet i forhold til vedligeholdelse. Det er der ingen tvivl om, siger Jesper Hempler, der dog ikke tror, det kommer til at mærkes, fordi byrådet til gengæld har afsat en million til indkøb af nye maskiner til Park og vej.

- Og vi har haft en snak med Park og vej om, at de skal investere i en kantudlægger til asfalt, så de selv kan køre ud og lave småreparationer af asfaltkanterne.

- Vi ved, at folk klager over, at asfaltkanterne knækker af, og de er for høje. Det vil Park og vej selv kunne køre ud og reparere, og det vil spare os for udgifter til dem, der ellers skulle komme og gøre det, forklarer Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fængselsforbundet: - Vi kan aldrig undgå, at indsatte tager livet af sig selv

Odense

Thomsens 41 år med lokalhistorie

Læserbrev

Sammenlægning. 700 udsatte børn på én skole?

Synspunkt: Kære Susanne, det er ikke børnenes tarv at sammenlægge Vollsmose-skolerne. Hvordan skulle det gavne det enkelte barn i Vollsmose at samle over 700 udsatte børn på én skole? I mange år har politikerne i Odense snakket om, at vi skal have flere blandede skoler i Odense. Derfor er det meget svært at forstå, at de nu vil skabe en stor skole og samle alle børnene i Vollsmose på Abildgaardskolen. Det er hverken fagligt forsvarligt eller integrationsfremmende. Derudover er det svært at forstå, hvorfor politikerne ikke kan vente med at sammenlægge skolerne, indtil ombygningen er overstået, for at undgå at børnene bliver udsat for flere skoleskift og stress. I perioden, hvor ombygningen står på og nogle af familierne skal flyttes væk fra området og andre flytter ind, har børnene brug for ro omkring deres skolegang. De har brug for deres vante omgivelser, tryghed og deres lærere, som de har kendt i mange år. Politikernes argumentation om, at der bliver færre børn i området, holder ikke i vand. Der skal opføres nye boliger i området, når nogle af de nuværende boliger blev revet ned, hvilket betyder at der flytter nye familier og deres børn til området. Hvor skal de nye børn i området så gå i skole? Derudover er der omkring 1500 mennesker, som flytter til Odense hvert år. I det hele taget bliver der flere børn og ældre i Odense i fremtiden. Derfor er det en omgang tom snak at påstå, at sammenlægningen skyldes faldende børnetal i området. Dertil savner jeg, at I politikere svarer på, hvor tanken om at skabe flere blandede skoler i Odense er blevet af? Og hvorfor skulle de nye tilflyttere i Vollsmose vælge en skole med over 700 tosprogede børn? Der er overhovedet ikke noget sammenhæng mellem det, I politikere siger, og det I gør. Der er ingen, der siger, at vi skal have to skoler i området, hvis der ikke er behov for det i fremtiden. Det giver bare ikke mening at samle alle områdets børn på en skole midt i en periode, hvor der foregår ombygning og renovering i området. Jeg håber inderligt, at I politikere tænker jer om og ikke svigter de mest udsatte børn i vores by. I det mindste fortjener børnene ro omkring deres skolegang, indtil ombygningen er færdig. Vollsmose-børns faglige udvikling, tryghed og trivsel er mindst lige så vigtig, som det er tilfældet for resten af byens skolebørn. Hvorfor skal byens måske mest udsatte børn stilles ringere end andre børn?

Annonce