Annonce
Kerteminde

Hempler har en plan: Til næste år bliver der mindre ukrudt, flere blomster og bedre asfalt

I sommer stod ukrudtet flot langs Nordstranden. Foto: Helle Kryger
Byrådet vil plante blomster ved flere veje ind til kommunens byer. Det er flot at kigge på og godt for bierne.

Nordøstfyn: Et af de helt store samtaleemner i Kerteminde Kommune hen over sommeren var ukrudtet, der skød op langs veje og stræder, og enkelte steder voksede så højt, at det blokerede for udsynet ved landevejs-kryds.

- Det var meget sent på året, at vi vedtog de her ret hårde besparelser på området, og derfor var det rigtigt svært for Park og vej (afdelingen i Kerteminde Kommune, der står for at rense ukrudt, red) at få overblik over, hvor man skulle prioritere indsatserne. Det gjorde, at der nogle steder var direkte sikkerhedsmæssige udfordringer i trafikken, og andre steder fik det bare lov til at vokse, uden at man havde det store overblik, siger formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler, der næsten tør love, at det bliver bedre til næste år.

Som et led i budgetforhandlingerne valgte byrådet nemlig at flytte 250.000 kroner fra asfaltkontoen til klimaprojekter, og det betyder, at der til næste år bliver lidt mindre ukrudt i gaderne, og til gengæld lidt flere blomster for borgerne at glæde sig over.

- De steder, hvor det ikke har nogen betydning for trafiksikkerheden, lader vi vej-siderne stå, så park og vej kan koncentrere indsatsen om andre steder, og ved nogle af vejene ind til byerne planter vi blomster, så vi får nogle flotte indgange.

- Det er en af ideerne med pengene, at vi både får noget flot at kigge på og som giver bierne nogle levesteder, men faktisk også kan aflaste Park og vej, fortæller Jesper Hempler.

Annonce

En million til nye maskiner

- Men når I snupper 250.000 kroner fra asfaltkontoen, der ikke har det fantastisk godt i forvejen, så får vi vel dårligere veje?

- Det er klart, at når vi omprioriterer nogle penge, så har det selvfølgelig en konsekvens på asfaltområdet i forhold til vedligeholdelse. Det er der ingen tvivl om, siger Jesper Hempler, der dog ikke tror, det kommer til at mærkes, fordi byrådet til gengæld har afsat en million til indkøb af nye maskiner til Park og vej.

- Og vi har haft en snak med Park og vej om, at de skal investere i en kantudlægger til asfalt, så de selv kan køre ud og lave småreparationer af asfaltkanterne.

- Vi ved, at folk klager over, at asfaltkanterne knækker af, og de er for høje. Det vil Park og vej selv kunne køre ud og reparere, og det vil spare os for udgifter til dem, der ellers skulle komme og gøre det, forklarer Jesper Hempler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Erhverv For abonnenter

Erhvervshus Fyns gulddreng: Økonomisk hjælp til udvikling af supercomputer har fløjet dronevirksomhed i mål

Annonce