Annonce
Kerteminde

Hempler efter underkendt brugs-lokalplan: Vi må lægge os fladt ned og gøre det bedre

Formand for teknisk udvakg Jesper Hempler understreger, at kommunen fortsat har gode, planmæssige argumenter for at ønske en lokalplan, der ændrer på Superbrugsens muligheder på havnen. Arkivfoto

Kerteminde: - Det er ærgerligt, at lokalplan 299 for Superbrugsens mulige udvidelse blev underkendt af Planankenævnet, siger formand for teknisk udvalg Jesper Hempler (SF).

- Men der er ingen tvivl om, at deres afgørelse er helt korrekt i forhold til den måde, sagen blev opstillet, for der blev lagt stor vægt på det retsforlig, kommunen havde indgået med brugsen. Alt for stor vægt faktisk, for der var gode planmæssige argumenter for, at kommunen gerne ville have den lokalplan, siger han.

Da lokalplan 299 blev lavet, havde kommunen netop efter flere års uenighed indgået et forlig med brugsen om fastsættelse af den leje, brugsen skal betale for jorden. En lejepris, der ifølge forliget ville blive hævet med 100.000 kroner, når der forelå en lokalplan, der banede vej for at udvide butikken.

Annonce

Kommunen har brug for en ny lokalplan

Men Jesper Hempler peger på en helt anden tungtvejende grund til, at kommunen har brug for en ny lokalplan: Brugsen har i den nuværende lokalplan tilladelse til at bygge på deres areal længst ud mod Islandsgade. Der, hvor den tidligere søstenshal lå, har brugsen tilladelse til at bygge 1500 kvadratmeter butik. Den tilladelse blev med lokalplan 299 ophævet, idet de 1500 ekstra kvadratmeter i stedet kunne bygges til den eksisterende butik.

- Med vores planer for Nordre Havnekaj passer det slet ikke med en butik der midt i det hele - det vil heller ikke være i overensstemmelse med Kulturarvsmasterplanen. Det vil være meget uheldigt med en stor butik lige der, så vi har brug for en ny lokalplan, siger han.

- Men vi må lægge os fladt ned, og så gå i gang med at gøre det bedre.

Jesper Hempler forudser, at indholdet af den nu underkendte lokalplan i stedet skal indarbejdes i den lokalplan, der skal laves for byggeriet på Nordre Havnekaj.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Medicinpriser på himmelflugt: Kom nu ud af starthullerne, sundhedsminister

Hvor er det dog fattigt, at sundheds- og ældreminister Magnus Heunicke i et svar til Folketingets Sundheds- og Ældreudvalg ikke har et eneste konkret bud på, hvordan han vil forhindre de danske medicinpriser i at stige og falde så voldsomt, som tilfældet er. Svaret til udvalget er givet som følge af en række række sager, hvor blandt andre fynske pensionister har oplevet meget store udsving i medicinpriserne. Det sker eksempelvis, når medicinalvirksomhederne har forsyningsvanskeligheder, og de tilbageværende leverandører hæver prisen. Som avisen tidligere har beskrevet, kan det føre til pludselige prisstigninger på op til 1200 procent for uundværlig medicin. Ministeren vil, som det fremgår af dagens avis, undersøge "mulige tiltag", der kan forebygge, at medicinpriserne stiger eksplosivt. Og det er skam fint, at ministeren vil undersøge sagen, for det er altid klogt at undersøge tingene til bunds, inden man træffer vidtgående beslutninger. Det er imidlertid forunderligt, at ministeren ikke er nået længere i sagen. Det er veldokumenteret, at visse produkter på det danske medicinmarked svinger endog meget voldsomt i pris, og derfor kan sagen ikke være ukendt hos ministeren eller i hans ministerium. Derfor ville det være naturligt, at ministeren allerede på nuværende tidspunkt havde en plan for, hvordan han vil løse problemerne. Og at han derfor i sit svar til udvalget ville præsentere nogle håndfaste initiativer, der kan skabe ro om medicinpriserne til gavn for patienterne og dermed vælgerne. Men nej: Foreløbig skal sagen undersøges nærmere. Det skaber en forståelig utryghed hos patienterne, at priserne på nødvendig medicin fluktuerer så voldsomt, som tilfældet er. Hvis man har knogleskørhed, skal man naturligvis kunne få sin medicin uden at skulle frygte for voldsomme prisændringer. Man har som patient, specielt som pensionist med en stram økonomi, brug for, at der er ro om medicinprisen. Derfor må Magnus Heunicke ud af starthullerne. Nu.

Annonce