Annonce
Kerteminde

Hempler: Der er penge til at lave vej i Viby, hvis der er politisk vilje

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg, erkender, at de i Viby nok har ventet lige lovlig lang tid på asfalt.
Formand for miljø- og teknikudvalget, Jesper Hempler (SF) erkender, at der er gået lige lovlig lang tid med at vente på asfalt i Viby.
Annonce

Kerteminde: I 2016 gennemførte Kerteminde Forsyning en kloakseparering i Viby. Det betød, at byen blev gennemgravet på kryds og tværs. Og siden da har beboerne ventet på, at der bliver lagt et nyt lag asfalt - et slidlag, og at vejbrøndene kommer til at fungere ordentligt.

- Hvorfor er der ikke kommet et nyt slidlag på, når nu forsyningen har betalt kommunen for at udføre opgaven?

- Ja, der er jo noget med, at der skal gå et år eller to, fra det første lag asfalt bliver lagt, til der kommer slidlag på. Men jeg må indrømme, at det lyder som om, der er gået lige lovlig lang tid i det her tilfælde, siger Jesper Hempler.

- Men så er der jo også noget med, at vi så vidt muligt koordinerer asfaltarbejdet, således at vi tager arbejder i nærheden af hinanden samtidigt - ellers får vi jo skyld for, at det er "kommunalt". Og så kan jeg forstå, at i det her tilfælde mangler der penge til en befæstning af rabatterne.

- Skulle pengene til befæstning så ikke have været fundet for et år eller to siden?

- Jo, det skulle de vel. Jeg kan simpelthen ikke huske den her sag fra budgetbehandlingen. Men jeg kan ikke udelukke, at jeg har overset den i den meget store stak af ønsker, vi skal igennem hvert år.

- Hvor længe skal de vente endnu, derude i Viby?

- Det kan jeg ikke svare dig på, men jeg kan love, at jeg vil følge op på sagen. Vi har jo afsat nogle millioner kroner til asfaltarbejde i år, og det kan da godt være, at problemerne i Viby er presserende nok til, at den skal fremmes, så det bliver udført i år. Det må blive op til udvalget at afgøre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Nordfyn For abonnenter

Kvaler for S

Annonce