Annonce
Kerteminde

Hempler (SF) trods beboermodstand: Ret gode argumenter for solcelleanlæg

Hvis marken her bliver "beplantet" med solceller, vil der blive plantet levende hegn i en bredde af fem-ti meter. Arkivfoto: Michael Bager
Teknisk udvalg skal på tirsdag tage stilling til, om de skal anbefale byrådet at sige ja eller nej til et solcelleanlæg ved Skovsbo.

Skovsbo: Naboerne til den jord ved Skovsbo Gods, der af ejeren er udset til at skulle huse et solcelleanlæg, er ikke begejstrede. Det fremgår ganske tydeligt at de talrige kommentarer, de har sendt til lokalplanforslaget: Bekymringer står i kø for at komme til udtryk, som Jesper Møller på Bøgeskovvej skriver i sin indsigelse:

"En etablering vil ikke alene være en økonomisk belastning for mange – ingen tvivl om, at huspriserne falder, men den menneskelige faktor er meget være. Påvirkningen af hver morgen at skulle stå op med udsigt til solceller eller bare vide de er der, kontra en storslået natur er ikke til at bære. Så kan man plante lige så meget hegn, der er husstande med soveværelser på 1 sal. Den psykiske og mentale påvirkning bliver stor og ender som jeg ser det ved at kigge på mig selv i meget stor nedsat livskvalitet og livslyst", skriver han også.

Teknisk udvalg skal tirsdag se på indsigelserne og tage stilling til, om solcelle-lokalplanen skal godkendes eller forkastes.

Annonce

Grøn energi og grundvand

Forud har forvaltningen kommenteret de enkelte bekymringer, der bliver givet udtryk for, og de fastslår blandt andet, at ingen har "ret til" udsigt, og at værditab af ejendom ikke indgår i planloven. Det bliver også oplyst, at solcellerne vil være behandlet med glas, der ikke reflekterer, så ingen vil blive generet af genskin.

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg er da også positivt stemt overfor solcelleanlægget:

- Der er et par ret gode argumenter for anlægget. For det første, så er der omstillingen til grøn energi, som vi alle er forpligtede på. Og for det andet, så er der meget store grundvandsinteresser i området. Så der er god grund til at tage jorden ud af dyrkning, siger han.

Hvis der bliver opstillet solceller, vil der blive sået græs på arealet, og så bliver det op til et hold får at holde såvel ukrudt som græs nede uden brug af nogen form for sprøjtemidler.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce