Annonce
Kerteminde

Hempler (SF) trods beboermodstand: Ret gode argumenter for solcelleanlæg

Hvis marken her bliver "beplantet" med solceller, vil der blive plantet levende hegn i en bredde af fem-ti meter. Arkivfoto: Michael Bager
Teknisk udvalg skal på tirsdag tage stilling til, om de skal anbefale byrådet at sige ja eller nej til et solcelleanlæg ved Skovsbo.

Skovsbo: Naboerne til den jord ved Skovsbo Gods, der af ejeren er udset til at skulle huse et solcelleanlæg, er ikke begejstrede. Det fremgår ganske tydeligt at de talrige kommentarer, de har sendt til lokalplanforslaget: Bekymringer står i kø for at komme til udtryk, som Jesper Møller på Bøgeskovvej skriver i sin indsigelse:

"En etablering vil ikke alene være en økonomisk belastning for mange – ingen tvivl om, at huspriserne falder, men den menneskelige faktor er meget være. Påvirkningen af hver morgen at skulle stå op med udsigt til solceller eller bare vide de er der, kontra en storslået natur er ikke til at bære. Så kan man plante lige så meget hegn, der er husstande med soveværelser på 1 sal. Den psykiske og mentale påvirkning bliver stor og ender som jeg ser det ved at kigge på mig selv i meget stor nedsat livskvalitet og livslyst", skriver han også.

Teknisk udvalg skal tirsdag se på indsigelserne og tage stilling til, om solcelle-lokalplanen skal godkendes eller forkastes.

Annonce

Grøn energi og grundvand

Forud har forvaltningen kommenteret de enkelte bekymringer, der bliver givet udtryk for, og de fastslår blandt andet, at ingen har "ret til" udsigt, og at værditab af ejendom ikke indgår i planloven. Det bliver også oplyst, at solcellerne vil være behandlet med glas, der ikke reflekterer, så ingen vil blive generet af genskin.

Jesper Hempler (SF), formand for teknisk udvalg er da også positivt stemt overfor solcelleanlægget:

- Der er et par ret gode argumenter for anlægget. For det første, så er der omstillingen til grøn energi, som vi alle er forpligtede på. Og for det andet, så er der meget store grundvandsinteresser i området. Så der er god grund til at tage jorden ud af dyrkning, siger han.

Hvis der bliver opstillet solceller, vil der blive sået græs på arealet, og så bliver det op til et hold får at holde såvel ukrudt som græs nede uden brug af nogen form for sprøjtemidler.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce