Annonce
forside

Hemmelige royale malerier af Ærø-kunstner afsløres af dronningen på onsdag

Ib Monrad i sit atelier under en tidligere produktion. Arkivfoto: Anders C. Østerby

Ærø-kunstneren Ib Monrad Hansen får onsdag afsløret sine to store malerier af Dronning Margrethe under en eksklusiv begivenhed i Livgardens Kasernes kantine. Dermed afsluttes to års arbejde.

Ærø/København: På onsdag afsløres de to store malerier, som den ærøske billedkunstner Ib Monrad Hansen har malet til Livgardens Kaserne.

Malerierne portrætterer Den Kongelige Livgardes tjeneste, og motiverne har hidtil været holdt hemmelige for offentligheden, fordi malerierne skal afsløres af Dronning Margrethe. Det sker altså nu på onsdag i forbindelse med den årlige dronningeparade på Livgardens Kaserne i København.

Under paraden uddeler dronningen "Dronningens Ur" til en garder, som "i særlig grad har været en god kammerat og en dygtig soldat", fremgår det af en pressemeddelelse fra Den Kongelige Livgarde.

Efter paraden vil de to malerier, som måler henholdsvis 3,60 gange 2,35 meter og 2,5 gange 2,5 meter, blive afsløret i Livgardens Kasernes kantine. Her er der ifølge pressemeddelelsen kun plads til 15 akkrediterede repræsentanter fra pressen. Fyns Amts Avis har været så heldige at få den ene plads.

Annonce

Glæder sig til at snakke om kunst med dronningen

Kunstneren selv glæder sig. Han fik billederne hængt op torsdag, og det er dejligt at være igennem, siger han.

- Det er dejligt at have det overstået, siger han om arbejdet, der nu er endeligt færdigt efter to års arbejde.

Det eneste, der mangler, er selve afsløringen, men at det er selveste dronningen, der står for den del, tager han stille og roligt.

- Det er noget, jeg ser frem til, men jeg har hverken mere eller mindre lampefeber end normalt, jeg glæder mig bare. Jeg har ikke nogen særlige forventninger, det skal bare være en sjov dag, hvor vi skal snakke lidt om kunst, siger han om mødet med dronningen.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce