Annonce
Odense

Hemmelig plan: Letbane lukker to vigtige veje i Odense

Hemmelig plan vil lukke Østre og Vester Stationsvej

Ifølge plan, som holdes hemmelig for politikere og borgere, lukkes Østre og Vestre Stationsvej.

Østre Stationsvej i Odense lukkes ifølge en hemmelig Cowi-plan allerede fra næste forår i godt et år, mens Vestre Stationsvej spærres i lidt under et år derefter.

Der er konkrete oplysninger om planer og konsekvenser ved letbanebyggeriet i de hemmelige dokumenter, ledende embedsfolk hos Odense Kommune ligger inde med.

Rådhuset nægter, som Fyens Stiftstidende skrev i går, at give aktindsigt i materialet. På trods af, at jurist Oluf Jørgensen, en af landets førende eksperter i offentlighedsloven, fastslår, at kommunen ifølge loven er forpligtet til det.

Fyens Stiftstidende har dog ad anden vej fået viden om en del af indholdet i dokumenterne og kan i dag afsløre, at der blandt andeter tale om indgribende foranstaltninger på Østre og Vestre Stationsvej.

Begge gader er en del af den indre ringgade. Østre Stationsvej benyttes aktuelt af 14.000-16.000 biler i døgnet, mens tallet for Vestre Stationsvej er godt 12.000 biler.

Lukkes gaderne, som det foreslås i planen, vil konsekvensen efter alt at dømme være, at trafikken nord om centrum må ledes ad Toldboldgade ved havnen.

Stadsdirektør Jørgen Clausen vil hverken af- eller bekræfte avisens informationer.

Ifølge avisens oplysninger går overvejelserne i de øverste ledelseslag i Borgmesterforvaltningen og i By- og Kulturforvaltningen på, hvordan sagen skal håndteres politisk.

En ny hård omgang gadelukningsdebat a la Thomas B. Thriges Gade står nederst på ønskesedlen hos byens topembedsfolk. Derfor undersøger de alternativer til en potentielt ømtålelig totallukning af de travle gader, inden sagen bringes op politisk.

Dilemmaet er, at alternative løsninger kan vise sig både dyrere og tage længere tid.

Læs mere om sagen på mitfyn.dk og i Stiftstidende

Annonce
Nogenlunde sådan forestiller Odense Letbane sig, at Østre Stationsvej kommer til at se ud, når letbanen er i drift. Efter planen fra år 2020. Inden da venter det store anlægsarbejde, der vil komme til at berøre især biltrafikken i byen en hel del. Illustration: Odense Letbane
Østre Stationsvej i Odense
Østre Stationsvej i Odense
Østre Stationsvej i Odense
Østre Stationsvej i Odense
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce