Annonce
Nyborg

'Hemmelig' badestrand er slet ikke en badestrand

Nyborg Kommune vil nu have styr på vandkvaliteten ved dette lille stykke strand i det centrale Nyborg. Hvis badevandet er ok, kan stranden få officiel status som badestrand...i 2024. Foto: Carsten Olsen
Der går fire år, før et lille stykke strand ved den gamle jernbanefærgehavn i Nyborg kan få det officielle stempel som badestrand.

Nyborg: Der bliver især om sommeren gjort flittigt brug af et lille stykke strand ved Sølyst i Nyborg.

Men nogen badestrand er stranden, der i folkemunde er kendt som "den hemmelige strand", ikke. I hvert fald ikke officielt.

For hvis en badestrand skal kategoriseres som en badestrand, skal der være styr på vandkvaliteten.

Og det er der ikke i fjorden ved den gamle jernbanefærgehavn i den centrale del af byen.

Det kommer der først om fire år, når resultaterne af de lokale politikeres beslutning om nu at kontrollere vandkvaliteten foreligger.

Annonce

En badeperle

Tvivlen om badevandet ved "den hemmelige strand" kom frem, da byrådet i november sidste år skulle tage endelig stilling til etableringen af en bypark i området ved Sølyst og den gamle jernbanefærgehavn.

Blandt de idéer, byens borgere havde foreslået politikerne at tage med i projektet, var en badebro på det lille stykke strand.

Og den var politikerne med på - hvis ikke det lige var fordi, kommunens teknik- og miljøafdeling samtidig advarede mod at bade på stedet.

"Det bemærkes, at vandet i Nyborg Fjord på nuværende tidspunkt ikke er af en sådan kvalitet, at kommunen kan anbefale, at der bades heri", påpegede forvaltningen.

Annonce

Sidst målt i 2008

Nu skal en ny målestation så vise, om vandet i fjorden ved Sølyst og den gamle jernbanefærgehavn bliver til at bade i.

Om fire år.

Reglerne for badevandsprøver er nemlig skruet sådan sammen, at der skal foreligge prøveresultater med "tilfredsstillende badevandskvalitet" fra mindst fire badesæsoner, før en badestrand i officiel forstand kaldes en badestrand.


Måske man endda også kan have små, våde drømme om en dag at udvide med en sauna, så vi kunne lave en lille bystrand.

Byrådsmedlem Martin Huus (V)


Sidst, badevandskvaliteten ved Sølyst blev målt, var i 2008.

Dengang var kvaliteten generelt ok, men der var dog også dage med kortvarig og midlertidig forurening i fjorden.

Siden blev kontrollen af badevandskvaliteten i området opgivet - indtil forleden, hvor byrådet altså besluttede sig for at spendere 95.920 kroner på en ny målestation. Og 79.613 kroner om året på at indsamle og analysere resultaterne.

Annonce

Året rundt

Men så vil badevandskvaliteten også blive målt året rundt, så også vinterbaderne kan hoppe i uden at skulle bekymre sig.

- Jeg håber, at vi, når vi engang kan kalde det en badestrand, så også sætter en bro op dernede, bemærkede Venstres Martin Huus og tilføjede:

- Og måske man endda også kan have små, våde drømme om en dag at udvide med en sauna, så vi kunne lave en lille bystrand med gode muligheder for vinterbadning. Det kunne være fuldstændig fantastisk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

78-årig bragede ind i Dittes bil og stak af: Så fandt hun tilfældigt bilen på deres fælles værksted

Odense

Beboere kæmper med vanvidskørsel: Påvirket bilist bragede ind i vejtræ ved legeplads

Annonce