Annonce
Debat

Helte – og alle de andre

Læserbrev: Ligesom digteren Halfdan Rasmussen har jeg det skidt med heltedyrkelse. Det kan gå for vidt, og det har det gjort i visse miljøer og i medierne, også i denne avis, som jeg dog har tjent i over 40 år.

Fordi man kan spille fodbold, og selv om man også i den forbindelse kan være et godt menneske og forbillede for andre, så behøver man vel ikke at blive gjort til folkehelt. Jeg har fået mere end nok, og det tror jeg såmænd også, at mange andre synes. Standpunktet er nok ikke populært, men det bør markeres. Nok er nok. Der følger nok smæk til mig, men det kan jeg godt bære.

Jeg har bare en grim fornemmelse af rovdrift, af dyrkelse af ulykke, held og lykke.

Jeg har bare en grim fornemmelse af rovdrift, af dyrkelse af ulykke, held og lykke. Stop det nu, inden vi får kvalme. Nå, men folket køber den nok. Jeg græmmes, men selvfølgelig godt for sidegevinsten, at vi skal passe på hjertet, også de andres.

Annonce

Mennesker, jeg har holdt af, har siddet som grøntsager i årevis, tiggende om en barmhjertig død. Andre er hurtigt skvattet om til en evig hvile, nogle gamle, andre alt for unge. Jeg har oplevet, at nogle har fået hjertestop, en genoplivet af en snarrådig kollega, senere et par stykker i OB Bordtennis, hvor et par raske gutter greb ind og siden fik rødvin for indsatsen, men ingen offentlig ros.

Selv har jeg været på randen, reddet på målstregen af dygtige folk på OUH, og eneste minde er en pacemaker, som holder dikkeværket i gang. Heldigvis var der intet publikum, og forresten har jeg aldrig spillet fodbold, men min søde kone klappede.

Gennem mit lange liv har jeg lært mange mennesker og skæbner at kende, en hel del har haft svære byrder at bære. Andre har gjort samfundet mange tjenester, men er aldrig blevet belønnet eller værdsat for det, for de kom ikke avisen eller tv. De har ikke alle spillet fodbold eller dyrket andre idrætter med folkeligt bifald til følge, men trods fysiske skavanker har de ydet deres til, at andre har kunnet stå podiet og hæve guldpokalen.

En hel del mennesker har viet deres liv til foreningslivet, til videnskabens tjeneste, gjort godt for samfundet, for sundheden, for almenvellet. Der er inspirerende malere, scenens kunstnere, naturens vogtere, demokratiets beskyttere, asfaltlæggernes solsvedne soldater, hverdagens helte i stort og i småt. Skal vi da bare overse dem alle, fordi de ikke kan spille fodbold eller har lyst til det? Jeg spørger bare, men jeg tror, der er et par fra fodboldverdenens mindeverden, der er helt enig med mig.

Annonce
Odense For abonnenter

Rollo skabte utryghed i villakvarter: Nu er han død

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Sort røg fra skorstenen: Fynsværket skal droppe kul, men sidste år blev der skovlet ekstra meget kul i ovnen

Erhverv For abonnenter

Utrygge buschauffører: Flere og flere unge stiger på bussen og siger, de har astma, for så skal de ikke bære mundbind

Kerteminde

Restaurant åbner efter planen i forsommeren: Nu er firkløveren bag klar med koncept og navn

GOG

Emil Lærke er tabt for GOG og skifter til udlandet til sommer og direktør Kasper Jørgensen er virkelig ærgerlig over det.

For abonnenter

Mads og Lena fra 'Årgang 20': Hvis et af børnene ikke vil på tv længere, så stopper vi

Navne For abonnenter

Dødsfald: Trompeten har lydt for sidste gang: Peter var både til Carl Nielsen og det populære

Danmark

Fredagens coronatal: Rekordmange tilfælde - over 46.000 smittede

Fra vild efterspørgselhåndsprit til total opbremsning, inden ny bølge: Kiilto har været gennem to års turbulent rutsjebanetur

Faaborg-Midtfyn

Den sidste hjælpende hånd fra afdød ildsjæl: Efterlader millionbeløb til en række af områdets foreninger

For abonnenter

Phillip har kæmpet mod DSB halvanden måned efter tanketorsk: - Jeg glemte tasken - men de stjal computeren

Erhverv For abonnenter

Buschauffører vil have fordøren lukket og kontanterne ud:  - Bliver vi lagt ned, bliver trafikken i Odense også lagt ned

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Endnu et anti-vaccine-skilt dukker op i ny by: - Jeg bliver sgu så gal

Middelfart

International handelsvirksomhed får nej til at fjerne bevaringsværdig skorsten: Den skal i stedet renoveres med hjælp fra fonde

Annonce