Annonce
GOG

Helt vildt, GOG, efter sejr: 14 dage uden en betydende kamp

GOG har været helt suveræn i slutspillets Pulje 1 og er sikker på at ende nummer ét - og møder nummer to fra Pulje 2. Hvem det bliver - Aalborg Håndbold eller TTH Holstebro - afgøres først på søndag. Foto: Karsten L. Sørensen
Med sejr over Kolding er GOG allerede sikker på at vinde slutspillets Pulje 1. Det gør søndagens kamp mod Bjerringbro-Silkeborg uden betydning for fynboerne. Første DM-semifinale er 24. maj.

HÅNDBOLD: Før slutspillet lignede kampen i Gudme på søndag mellem GOG og Bjerringbro-Silkeborg Håndbold et drama om at blive nummer ét i Pulje 1.

GOG har imidlertid været så suveræn, at "puljefinalen" er blevet en betydningsløs kamp for fynboerne.

Med sejren over KIF Kolding er GOG med fire sejre, en uafgjort og to point med fra grundspillet sikker på at vinde Pulje 1.

Annonce

De gule skal derfor møde nummer to fra Pulje 2 i DM-semifinalen - bedst af tre kampe. Først på søndag vil GOG blive klar over, hvem modstanderen bliver. Der er nemlig tæt løb mellem Aalborg Håndbold og TTH Holstebro i toppen af Pulje 2. Og netop de to klubber tørner sammen på søndag i Gigantium i Aalborg.

Men én ting er GOG allerede sikker på. Holdet får fordel af hjemmebane i semifinalen med en eventuel tredje kamp i Gudme.

KAMPEN KORT

Ligaens slutspil, mænd, Pulje 1, GOG-KIF Kolding 32-29 (18-13)

Kampens gang: 4-3, 8-4, 11-7, 14-10, 16-10, (18-13), 22-17, 23-18, 25-20, 26-22, 27-25, 32-29.

Mål:
GOG: Mathias Gidsel 10 (2), Morten Olsen 6, Emil Jakobsen 6 (2), Oscar Bergendahl 3, Kasper Kildelind 2, Steven Plucnar 2, Emil Lærke 2, Simon Bogetoft Pytlick 1.
KIF: Peter Balling 6, Andreas Væver 6 (5), Alexandar Morsten 5, Nicolaj Jørgensen 4, Vetle Rønningen 2, Jens Peschardt 2, Benjamin Pedersen 2, Thomas Boilesen 1, Frederik Weber 1.

Bedste spiller:
GOG: Mathias Gidsel.
KIF: Peter Balling.

Udvisninger:
GOG: 1.
KIF: 1.

Dommere: Mads Hansen og Jesper Madsen.

Tilskuere: Ingen.

GOG’s næste kamp: Søndag den 16. maj, kl. 16.00: GOG-Bjerringbro/Silkeborg HH (BSH) (sidste runde i slutspillets Pulje 1).

Første semifinalekamp spilles 24. maj. Det vil sige, at GOG er i den situation, at holdet ikke skal spille en betydende kamp i 14 dage. Helt usædvanligt i en sæson, der har været pakket med kampe, og hvor det i perioder har været svært for cheftræner Nicolej Krickau at få trænet med sit hold.

Gave - eller hadegave

Spørgsmålet er imidlertid, om den lange pause fra betydende kampe er en gave - eller en hadegave med fare for mistet momentum. Til det siger Nicolej Krickau:

- Det ved vi ikke. Det er i hvert fald nyt, og det skal vi finde ud af, hvordan vi forvalter. Vi har været vant til at spille to betydende kampe om ugen. Vi skal udnytte, at vi har god tid til at forberede os på semifinalen - jeg ville ønske, jeg havde 14 dage, hvor jeg vidste, hvem vi skal møde. Det havde været en gave. Men vi vælger at se positivt på det - at vi kan give luft til de syv-otte, der spiller mest. De skal i hvert fald ikke træne mandag og tirsdag. Og så har vi et fornuftigt antal træninger frem mod semifinalerne.

- Men frygter du ikke et tab af momentum?

- Jo, og det er også derfor, jeg siger, at jeg ikke ved, hvad slags gave, pausen bliver. Derfor er jeg heller ikke helt afklaret omkring, hvordan jeg bruger BSH-kampen på søndag.

- Nu ser man igen en slutspilsstruktur med kampe, der ikke betyder nogen. Du har talt for, at man laver om på strukturen og spiller kvartfinaler - bedst af fem kampe?

- Der er for og imod. Omvendt synes jeg også, at det er fair, at os, der har knoklet hele sæsonen, har en fordel. Det har man så set igen i år - altså at puljerne bliver afgjort af de hold, der har point med over.

Annonce

Pytlick tilbage efter skade

Simon Bogetoft Pytlick, der fik de første minutter på banen efter sin alvorlige håndskade - og scorede et enkelt mål - tror på, at de 14 dage uden betydende kampe bliver guld værd for holdet. Pytlick tilføjer:

-Det er nogle, der har spillet rigtig mange minutter og har behov for en pause. Og så kan andre - blandt andet mig selv - blive spillet lidt mere ind.

Simon Bogetoft Pytlick med sin hånd nede i en god gang is efter kampen mod Kolding. Foto: Karsten L. Sørensen

- Du er ikke nervøs for tab af momentum?

- Det er vi for gode til. Det har vi vist over hele sæsonen. Selv efter VM-slutrunden, hvor vi havde mange af sted, spillede vi uden mange udfald.

Annonce

Skidt sidste kvarter

GOG førte hele vejen mod et ellers godt kæmpende KIF Kolding. I store perioder var de gule foran med fem mål, og selv om GOG kun var foran med to - 30-28 - med to og et halvt minut tilbage, virkede sejren aldrig rigtig i fare.


Det er nogle, der har spillet rigtig mange minutter og har behov for en pause. Og så kan andre - blandt andet mig selv - blive spillet lidt mere ind

Simon Bogetoft Pytlick, GOG-back


Men i det sidste kvarter mistede hjemmeholdet overtaget med for mange brændte chancer og for få løsninger mod KIF's offensive forsvar.

I øvrigt har man sjældent oplevet så rolig en Nicolej Krickau på bænken - ikke i en eneste diskussion med dommerparret Mads Hansen og Jesper Madsen. Krickau tændte af to gange i anden halvleg - berettiget mod sit eget forsvar, der blandt andet ikke havde helt styr på en stærkt spillende Peter Balling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg med her: Kampen er i gang

Annonce