Annonce
Odense

Helt ny bydel ved Rismarksvej: Der skal bygges for 1,5 mia. kr.

Visualisering af en del af FAB's kommende byggeri i den nye bydel, Thors Have. Illustration: Vilhelm Lauritzen Arkitekter
Tidligere militært byggeri i Højstrup rives nu ned, og over de kommende år skal der bygges nye boliger for 1,5 mia. kroner.

Højstrup: Nedrivningen af et gammelt militærdepot og garageanlæg vest for Rismarksvej er i fuld gang, og i løbet af næste år tager Fyens Almennyttige Boligselskab, FAB, første spadestik til 100 nye boliger i området.

Men det er kun en del af et samlet projekt, der hedder Thors Have.

I alt kommer der omkring 400 nye boliger, når det hele forventeligt står færdigt i 2026. Samlet set skal der bygges for omkring 1,5 mia. kroner i Thors Have.

Annonce

Det gamle kasserneområde ved Højstrups militære øvelsesterræn har i lang tid stået ubenyttet hen. Det har i mere end 10 år været ejet af Jensen Gruppen, som står for byggemodningen af området og er gået i gang med nedrivningen af de cirka 10.000 kvadratmeter gamle militær-bygninger.

Ni byggefelter

For et par år siden var området i spil til stort anlagte planer om en demenslandsby, men disse planer faldt til jorden på grund af uoverensstemmelser mellem OK-Fonden, der stod bag projektet, og Odense Kommune.

I stedet har Jensen Gruppen valgt at byggemodne det 71.000 kvadratmeter store område og har i samarbejde med Odense Kommune lagt en strategi for udstykningen af området. Det er delt op i ni byggefelter, som hver for sig er sat til salg.

Thors Have og Jensen Gruppen

Jensen Gruppen, der har hovedsæde i nordsjællandske Lynge, hed tidligere Holding Selskabet J. Jensen A/S og er et moderselskab for mere end 60 virksomheder, der arbejder med byggeri, ejendomme samt udvikling og digitalisering.

Med Thors Have er det Jensen Gruppens intention at skabe en helt ny bydel i Højstrup med servicefunktioner, fælles faciliteter og grønne områder.

Området er delt op i ni byggefelter, hvoraf de seks stadig er til salg.

Læs mere på thorshave.dk.

Det er på to af disse byggefelter, FAB har købt sig ind og går i gang med de 100 nye almene boliger, hvoraf de første forventes at stå klar i slutningen af 2022.

Et af byggefelterne udvikler Jensen Gruppen selv, og her kommer der 14 rækkehuse i et eller to plan i størrelsen 90-110 kvadratmeter. Det bliver ejerboliger, og de forventes at stå færdige i 2022.

De seks øvrige byggefelter er stadig til salg, men Karsten Hjarnø, administrerende direktør i Jensen Gruppen, fortæller, at der er god dialog i gang med forskellige interesserede om alle byggefelterne.

Fælles for alle felterne er, at der bliver tale om tæt-lavt boligbyggeri i op til tre etager, og Karsten Hjarnø anslår, at når det hele er færdigt, vil der være omkring 400 boliger. Det samlede bebyggelsesareal bliver på 43.000 kvadratmeter.

Til sammenligning består et af byens nye og større byggeprojekter, Østerlunden - det tidligere Coop-lager - af 240 boliger.

Annonce

Bæredygtigt

Karsten Hjarnø kalder Thors Have for en helt ny bydel og understreger, at der satses på bæredygtighed i både social, økonomisk og miljømæssig forstand.

- Vores ambition er at skabe en bæredygtig bydel i bred forstand, der lever op til Odense Kommunes bystrategi, siger Karsten Hjarnø, der tilføjer, at Jensen Gruppen vil udvikle hele nærområdet og skabe et nyt byområde.

Det er blandt andet disse militær-bygninger, der bliver revet ned for at give plads til den nye bydel, Thors Have. Arkivfoto: Nils Svalebøg

Hen over de næste år skal der således anlægges blandt andet stisystemer, nyttehaver og parkeringsmuligheder. Og så kommer Thors Have til at ligge 200 meter fra et letbanestoppested, nemlig Højstrup.


Vores ambition er at skabe en bæredygtig bydel i bred forstand.

Karsten Hjarnø, administrerende direktør i Jensen Gruppen


Som nævnt er FAB den første køber af felter i Thors Have, og planen er at opføre 76 familieboliger i størrelsesordenen 60-105 kvadratmeter og 24 seniorboliger på 70 kvadratmeter samt et fælleshus.

FAB-direktør Jacob Michaelsen siger i en pressemeddelelse:

- Vi er rigtig glade for, at vi nu har indgået en aftale om at bygge 100 bæredygtige og attraktive lejeboliger til en fornuftig pris. I FAB arbejder vi målrettet på at skabe grønnere og mere bæredygtige boligområder, og det er Thors Have et godt eksempel på.

Karsten Hjarnø, administrerende direktør i Jensen Gruppen, kalder aftalen med FAB for en milepæl for udviklingen af Thors Have. Og han er sikker på, at der i den kommende tid kan oplyses navne på nye investorer, som køber sig ind i de seks byggefelter, der stadig er til salg.

Annonce
Odense

Tag kandidattesten her

Erhverv For abonnenter

Fynske blomsterbutikker trækker sig fra Interflora - Svært at være tilfreds, når de tager så høj provision

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Annonce
Annonce
Annonce
Assens

Karina og Brian finder tyrolertøjet frem: Bierfest vælter Vissenbjerg

Odense For abonnenter

Tre små børn og en restaurant går ikke: Nu er stedet sat til salg

Sport

I Odense Idrætshal hylder folket sine helte - og Axelsens evne til at mestre selv det største pres

Sport For abonnenter

Søndag kan Axelsen vinde Denmark Open - Hongkongs super-smasher fik boldene tilbage i hovedet

Odense

Yppig nøgenhed: Læserbrev bragte kendt, men glemt statue frem i lyset

Nordfyn For abonnenter

Efter slotsfruens bortgang: Datteren fortsætter med at drive Harridslevgaard

Danmark

Lørdagens coronatal: Igen over 1200 testet positiv

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med eks-GOG'er Emil Jakobsen, Michael Outzen, der sætter ord på tragisk hændelse, og B1909-general i comeback

Kerteminde

Redningsaktion fik Folmers køer tilbage på land: - Det var lige før, at de var begyndt at svømme

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

GOG

GOG er et rigtigt tophold: Vinder også når holdet er mest presset

Odense For abonnenter

Analyse: Derfor åbner letbanen ikke til nytår

Faaborg-Midtfyn

Hvad synes du, valget bør handle om? Journalister tager computeren under armen - Her kan du møde os

Annonce