Annonce
Nyborg

Til Nyborg eller ej: 'Helt konkret løsning' på Tour de France i Danmark på vej

Oplysninger fra Alex Pedersen, der er direktør for Grand Départ Copenhagen, tyder på, at der i løbet af få uger ikke længere være grund til spekulationer om Tour de France i Danmark i 2021. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Ifølge en fransk avis har Tour de France en plan B for starten i 2021 klar. Og den er hverken Danmark eller Nyborg en del af.
Annonce

Nyborg: Det vil i løbet af få uger blive afgjort, om Tour de France som planlagt skydes i gang i Danmark den 2. juli næste år.

Det oplyser direktør for den danske Tour de France-organisation, Grand Départ Copenhagen Denmark 2021, Alex Pedersen.

Oplysninger i den franske avis Le Telegramme har skabt ny usikkerhed om Tour-starten til næste år.

Ifølge avisen opererer den private organisation bag Tour de France, A.S.O., nu med en plan B, hvor starten i 2021 som et alternativ til København, Nyborg og de øvrige danske start- og målbyer flyttes til Bretagne-regionen i Frankrig.

Annonce

Vil ikke spekulere

Alex Pedersen skriver i en sms til Fyens Stiftstidende, at den danske Tour de France-organisation ikke kan "deltage i spekulationer".

Og så tilføjer han, at "vi kommer med en samlet melding, når der foreligger en konkret løsning, hvilket forventeligt sker inden for de nærmeste uger".


Alex Pedersen har dog ikke yderligere kommentarer til de løsningsmuligheder, der måtte være i spil.

Usikkerheden om Tour-starten i 2021 er skabt af et ønske fra A.S.O. om at fremrykke starten i Danmark med en uge, så de sidste, afgørende etaper af verdens største cykelløb ikke falder tidsmæssigt sammen med starten på OL i Tokyo den 23. juli næste år.

Annonce

Ingen kommentarer

I Nyborg, hvor den spektakulære etape over Storebæltsbroen den 3. juli skal afgøres, er der heller ingen kommentarer til historien om en plan B uden Danmark på rutekortet til næste år.

- Det er spekulationer og rygter. Jeg forholder mig kun til den gældende plan, hvorefter Tour de France kommer til Nyborg den 3. juli næste år, siger Nyborgs projektleder for Tour de France, Tue Kempf.

Det samme gør Nyborgs borgmester, Kenneth Muhs (V), som også sidder i bestyrelsen for Grand Départ Copenhagen Denmark 2021.

- Jeg har ingen kommentarer til rygter. Jeg forholder mig kun til, at Tour de France til næste år starter som planlagt i Danmark, fastslår han.

Fredag morgen talte Radio4 med cykelekspert Emil Axelgaard om sandsynligheden for, at Tour de France kommer til Danmark. Lyt med herunder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense For abonnenter

Politiet roser de pårørende: Begravelse af to unge trafikdræbte håndteret lige efter bogen

Annonce