Annonce
Middelfart

Helt i top: Strib Skole er blandt de bedste i landet til skoleudvikling

Strib Skoles udviklingsforløb er et samarbejde med skoler og læringscentre i Holland, England, Sverige og Finland. I projektet har skole fået elever i indskolingen til at samarbejde med elever i andre lande. PR-foto

Middelfart: DM i skoleudvikling er netop blevet afgjort, og Strib Skole endte helt i toppen af feltet med en tredjeplads.

Den fornemme placering skyldes, at skolen har omsat teknologi- og it-dagsordenen til leg, dans og spil for både indskolingselever og personale.

Skolen samarbejder med både skoler og læringscentre i Holland, England, Sverige og Finland. I projektet har de formået at få elever i indskolingen til at samarbejde med elever i andre lande.

Projektet handler ikke bare om at lære at kode, men mere om at forstå de bagvedliggende tankeprocesser og tilgange, som vores digitale verden bygges op af, eksempelvis algoritmer.

Vinder af DM blev Lisbjergskolen i Aarhus Kommune for individuelt tilrettelagt valgfagsundervisning.

Førsteprisen var på 50.000 kroner.

Det var fjerde år i træk, at prisen for DM i skoleudvikling blev uddelt. I år var 25 udviklingsforløb med i kampen om priserne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Bøder i nøglesagen: Fint, at bøllerne stoppes

Vores demokratiske institutioner skal ikke overgive sig til pøbelvældet. Derfor er det udmærket, at to unge mænd fra Socialistisk Ungdomsfront har fået tilsendt bødeforlæg på flere tusinde kroner, fordi de tidligere på året forstyrrede et byrådsmøde i Odense ved at kaste 1000 stykker papir ned i byrådssalen. Bødestraffen betyder ikke, at de to unge mænd nu har fået mundkurv på eller ikke længere må udøve deres demokratiske ret. Tværtimod: De to må aktionere lige så meget, de har lyst til. De må indkalde til demonstrationer på Flakhaven, de må holde taler, de må svinge med faner og bannere og i det hele taget gøre alt det, de finder politisk rigtigt. Så længe de overholder de demokratiske spilleregler og ikke afbryder en demokratisk valgt forsamling. Byrådsmedlemmerne sidder som bekendt i Odense Byråd, fordi de er blevet valgt af Odenses befolkning. De repræsenterer derfor Odenses borgere. De to ballademagere fra Socialistisk Ungdomsfront er derimod ikke valgt til noget som helst og repræsenterer ingen som helst, og derfor bør de ærlig talt holde mund, når de befinder sig i byrådssalen. Hvis de to gerne vil have taletid i salen, er de velkomne til at stille op til det kommende kommunalvalg og få stemmer nok til at blive valgt. Derpå kan de få taleret – og samtidig være med til at bære det ansvar, der følger med en politisk post. Man kan mene, at nedkastningen af de 1000 ark papir i en byrådssal ikke er så slem, at det kræver en politianmeldelse fra kommunen. Herregud, to tilfældige mænd, der kaster lidt papir ned i en byrådssal kan vel ikke vælte verden; det kan højst give lidt overarbejde til de byrådsbetjente, der skal feje papirstrimlerne sammen efter mødets afslutning. Det er imidlertid vigtigt at holde fast i vores demokratiske institutioner og deres betydning. Et byråd skal ikke intimideres af tilfældige ballademagere, der ikke vil overholde de demokratiske spilleregler. Derfor er det nødvendigt, at de to får en bøde og dermed en bedre forståelse af, hvordan vores demokrati skal fungere.

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Baggrund: Vinderteamet brugte 2000 timer på at dyrke Faaborg

Annonce