Annonce
Sydfyn

Helt i top: Helle Lynge fra Svendborg er dansktoppens nummer et

Sanger Helle Lynge fra Svendborg ligger i denne uge nummer et på dansktop hitlisten. Foto: Nils Svalebøg
Helle Lynge fra Svendborg, som blandt andet er kendt for sangen "Du skønne Danmark", er nu røget op som nummer et på DR's dansktop-hitliste med en ny sang.

Svendborg: - Hvad sku jeg gøre uden dig, og de ting du gør for mig. Har jeg brug for hjælp, så ved jeg, du er på vej. Du er dygtig, du er smart, du har gode råd parat. Jeg ved ikke, hvad jeg gjorde uden dig.

Sådan lyder omkvædet i svendborgpigen Helle Lynges nye sang, der er strøget helt til tops på DR's dansktopliste.

- Det er jo helt vildt, siger den 54-årige sangerinde, der er bosat i Svendborg.

Det er sangens sjette uge på listen, men lørdag havde den printet sig så godt ind hos lytterne, at der blev stemt så meget på den, at den blev ugens bedste dansktopsang.

Sangen "Hvad sku jeg gøre uden dig" blev sendt ind til DR's radiokanal P5 for lidt over seks uger siden og blev med det samme en af ugens bobler. Altså nye sange, som skal prøves af.

Hver lørdag kan lyttere stemme på, hvilken de mener, skal ligge nummer et, og i denne uge blev det altså Helle Lynges sang, der vandt topplaceringen.

- Jeg er så imponeret over, at folk har villet stemme på min sang. Jeg er meget ydmyg og taknemmelig for de folk, der følger mig derude. Det er deres skyld, at jeg kommer frem, fortæller en glad Helle Lynge.

Annonce

En ørehænger

Helle Lynge tog fat i komponist Jesper Christoffersen, fordi hun ville indspille en ny sang. Han sendte hende ni sange, hvoraf hun udvalgte to.

- Melodien skulle være let og glad. Jeg er et sted i mit liv lige nu, hvor det er det, jeg har brug for, fortæller Helle Lynge.

En af melodierne blev valgt, og derefter var det sanger og sangskriver Keld Heick, der satte tekst til melodien.

- Der gik ikke mere end tre dage, så havde han lavet en tekst. Og når Keld skriver, så skal man ikke rykke et eneste komma, siger Helle Lynge, der kort efter indspillede sangen i Aarhus og indsendte sangen til P5, hvor den har floreret i nu seks uger.

Helle Lynge har sunget i mange år, men i forbindelse med Dansktop Prisens talentkonkurrence "Mig og min mentor" i 2018 tog sanger Richard Ragnvald hende under sine vinger. Derefter blev Helle Lynge et kendt navn i dansktopverdenen.

Sangen "Du skønne Danmark", som hun også optrådte med ved eventet i 2018, blev en stor succes på P5, som ved årsskiftet endte på en femteplads på hitlisten.

Men nu har Helle Lynge altså slået sin egen rekord.

At sangen "Hvad sku jeg gøre uden dig" er strøget til tops, skyldes ifølge Helle Lynge dens gode budskab.

- Den er let og glad, og den har en melodi, der gør, at har du hørt den en gang, så kan du synge med på den med det samme.

Hør sangen "Hvad sku jeg gøre uden dig" her

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Kirketur og Kingo-aften

Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce