Annonce
Odense

Helt i skoven: Borgermøde om Olav de Linde-byggeri gravede grøfterne dybere

Flere hundrede borgere gik fra Åløkkeskoven og til aftenens borgermøde med bannere. De frygter for skovens fremtid. Foto: Erik Thomsen
Et informationsmøde om Olav de Lindes byggeplaner på en grund i Åløkkeskoven i Odense blev aldrig den dialog mellem borgere, embedsfolk og byggeselskab, som der ellers var lagt op til.

Man kunne fornemme det allerede, da de kom ud af skoven. Med børn og bannere forrest gik op mod flere hundrede borgere i fælles march gennem Åløkkeskoven på vej mod et borgermøde i Næsbyhallen, hvor embedsværket i By- og Kulturforvaltningen, sammen med rådmand Jane Jegind (V) og repræsentanter fra byggeselskabet Olav de Linde, havde sat to timer af til at gennemgå fakta i sagen om selskabets byggeplaner på deres grund i Åløkkeskoven.

Hvis målet var dialog nåede mødet aldrig i mål. Fra tilhørerpladserne var det tydeligt, at grøfterne blev gravet dybere på begge sider som aftenen skred frem. Det startede med et omdelt kommunalt faktark, som flere såede tvivl om. Siden endte det i en diskussion om der er et byggeprojekt i gang, fordi selskabet gennem længere tid har været i dialog med forvaltningen.

- Vi har ikke ansøgt om noget. Der findes ingen tegninger. Vi vil gerne bygge huse af kvalitet, og vi vil gerne lave arkitektur som henvender sig skoven og spiller sammen med den. På udearealerne vil vi lave zoner, så overgangen fra byggeri til skov er så naturlig som muligt, og selv om det er privat grund, så skal folk selvfølgelig have mulighed for at færdes på området, lød det fra arkitekt Morten Sparvath fra Olav de Linde.

Flere skosede dog selskabet for kun at tænke profit og ikke bæredygtighed. For de mener at selskabets del af området bør bevares som det er som rekreativt område i den seneste kommuneplan.

- Det stykke af skoven er helt unikt. Tiden har stået stille i det område i mange år, og det har dyrelivet fundet ud af. Det er et fantastisk stykke. Hvad ville du sige til om vi købet det af dig, lød det direkte til Olav de Linde fra zoolog og biolog, Nina Collatz Christensen, der bor i Åløkkekvarteret.

Det tilbud skød den aarhusianske boligudvikler dog hurtigt ned.

- Det kræver en dialog, og den synes jeg ikke der er. Så vi dropper det bare, lød det fra Olav de Linde, der blev mere og mere vred som aftenen skred frem, og flere tilhørere beskyldte ham for ikke at tænke bæredygtighed.

Og så midt i det hele dukkede der en rumænsk bygningskonstruktør op og bad om ordet.

- Jeg er vild med pakhusgården og med Åløkkekvarteret. Jeg ville virkelig gerne leje mig ind i nogle af de boliger, som Olav de Linde vil bygge. Hvorfor er det kun rige mennesker, der skal bo herude, lød det fra manden, der mente af beboernes udfald for manges vedkommende var ren Ceaușescu (rumænsk diktator red.).

Annonce

Sagen kort

Beboerne i Åløkkekvarteret har gennem længere tid kæmpet imod planer om at bygge boliger bag Pakhusgården og ind i en privatejet del af Åløkkeskoven. Grunden ejes af Olav de Linde er ikke fredskov, som resten af den kommunalt ejede skov. Hvis selskabet skal have lov at bygge, vil det først kræve et tillæg til den eksisterende kommuneplan, hvor området er udlagt som rekreativt område. Siden skal der laves en lokalplan for området. Ingen af delene er sat i værk.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Kerteminde For abonnenter

Nyt forslag: Hvis du flytter til Kerteminde, får du en gratis byggegrund og 100.000 kr. i hånden

Kerteminde

Apoteksejer dropper udbringning: - Vi får 5,49 kroner for at levere en æske medicin

Annonce