Annonce
Fyn

Helt enkelt: Fyn skal bare være Fyn, så kommer turisterne

Sandra Schneider Neelmeyer fra Destination Fyn har sammen med Nordic Tours lavet en 20 minutter lang video om Fyns mange attraktioner og smukke natur. Hun er selv vært i videoen. Grafik med billeder fra videoen: Leif Nørmark
Hvordan skal Fyn trække turister til? Det skal Fyn gøre ved ... at være Fyn. Så enkelt kan årsagen til, at mange flere europæiske turister pludselig er på vej til øen, beskrives. Det uberørte, det autentiske og de venlige mennesker trækker dem til, når de først opdager Fyn.
Annonce

Hyggen, de lange cykelture, naturen, vandet hele vejen rundt, stranden, maden. Menneskene.

Sådan er Fyn, og det er heldigt, for det er lige præcis dét, mange mennesker leder efter, når de skal på ferie.

Og nu har de fået øje på os derude. Og det bedste er næsten, at vi fynboer ikke skal gøre andet end bare være os selv og være fynske - for det er lige præcis sådan, turisterne gerne vil have os og vores ø.

Selskabet Nordic Tours, der blandt andet udbyder danske pakkerejser til de europæiske rejsebureauer, tog Fyn på programmet i 2018 og kan allerede mærke, at tyske, franske, belgiske og hollandske turister meget gerne på bus- eller kør-selv-ferie på Fyn. Her kan de finde det ægte og oprindelige, der ikke er blevet bombet ned til et kunstigt plastic-helvede med overfyldte, solcreme-klistrede swimmingpools og all inclusive-koncepter.

Til 2020-sæsonen er der indtil videre solgt fynske pakkerejser til 3038 personer mod 1220 personer i denne sæson. Og der er inden kør-selv-rejserne begynder at tikke ind, oplyser Henning Winum Bruun, der Business Developer hos Nordic Tours, der har haft succes med en helt ny måde at sælge Fyn på.

Det stigende salg, vi oplever nu, er kun begyndelsen. Det slår først for alvor igennem om et par år, når rejsebureauerne har haft tid til at markedsføre Fyn, men vi tør godt drømme om en firedobling af det, vi sælger nu. Turisterne vil gerne have noget uberørt, og det har Fyn.

Henning Bruun, Nordic Tours

Annonce

Ud til kunderne

- Vi har tidligere prøvet at invitere 40 mennesker til Fyn for at vise dem, hvad Fyn kan, men der kom kun 15. Så vi lejede en Ford Transit, fyldte den med brunsviger, kager, æblemost, chokolade, og hvad vi ellers havde med, og så kørte vi ud til kunderne i Europa og dækkede op til dem med hvid dug, flag, fynske specialiteter og så videre. På den måde kom vi i kontakt med mellem 800 og 1000 rejsebureaufolk i Tyskland, Frankrig, Belgien og Holland, og nu tager mange af dem Fyn med i deres program, fortæller Henning Winum Bruun.

- Det stigende salg, vi oplever nu, er kun begyndelsen. Det slår først for alvor igennem om et par år, når rejsebureauerne har haft tid til at markedsføre Fyn, men vi tør godt drømme om en firedobling af det, vi sælger nu. Turisterne vil gerne have noget uberørt, og det har Fyn, siger han.

Annonce

Fyn er speciel

I arbejdet med at trække europæiske turister til øen samarbejder Nordic Tours med Destination Fyn. Her sidder Sandra Schneider Neelmeyer med ansvaret for at sælge Fyn.

- Hvad er det, der får turisterne til at komme til Fyn?

- Vi har ikke over-turisme som mange andre steder har. Det betyder, at du kan cykle langt uden at møde en masse andre turister hele tiden. Og her på Fyn kan du finde den typiske hygge, og hygge er berømt i hele verden, siger hun.

- Du er tæt på vandet hele tiden, og Fyn er en ø med korte afstande til alting. Fyn er ikke Plastic Fantastic, men oprindeligt og autentisk, og det går turisterne efter. På Fyn kan du få alt. Hvis du vil cykle, hvis du vil på stranden, eller hvis du bare gerne vil have ro, hvis du vil møde venlige mennesker. Vi har det hele.

- Og så er København også tæt på, hvis man har lyst til en dag der, men jeg oplever faktisk, at turisterne siger, at "vi gider ikke tage til København, for Odense er sådan en flot by", fortæller Sandra Schneider Neelmeyer.

- Et andet stærkt punkt er de 58 campingpladser, en god infrastruktur og det Sydfynske Øhav. Og så er der sommerhusene, som nok er den vigtigste overnatningsform, men vi har brug for flere sommerhuse til udlejning, det må jeg sige. Flere sommerhuse med en højere standard.

Henning Winum Bruun fra Nordic Tours var med på den tur på 11.000 kilometer rundt i Europa for at præsentere Fyn og fynske specialiteter for rejsebureauerne i de forskellige lande. Her er Ford Transit'en i Paris. Foto: Henning Brun
Annonce

Vi holder sammen

Fyn og fynboerne har ifølge Henning Winum Bruun fra Nordic Tours en styrke mere: Fynboerne kan holde sammen - allesammen, på hele øen.

- At gå ud og sælge Kerteminde eller Faaborg i Sydtyskland eller til en fransk kunde, det kan de ikke forholde sig til. Men de kan forholde sig til, at her har vi en dejlig ø, og om de så bor på hotel A eller B, det er sådan set ligegyldigt. Men fynboerne hjælper hinanden og henviser til hinanden og hæver serviceniveauet, og der er her, Fyn kan skille sig ud, og det er noget unikt, Fyn kan opnå. Og her hjælper det selvfølgelig også, at Fyn er et afgrænset område.

- Det, at du kommer med en turist i en bus, og du så bare kan stoppe ved en vejbod, lægge en 20'er og så køre igen med noget frugt, uden at der er nogen, der kontrollerer dig, dét er de meget imponerede over. Den der danske tryghed er meget tydelig på Fyn.

- Fyn har ikke et stort vandfald eller en vulkan. I har H.C. Andersen, ja, og det har også været brugt i mange år, men det der med at give en god service, det er fynboerne absolut bedst til. Fynboerne er utrolig venlige, siger Henning Winum Bruun.

Henning Winum Bruun, Nordic Tours. PR-foto
Annonce

På ferie, nu!

Sandra Schneider Neelmeyer i Destination Fyn har i sit arbejde med at sælge Fyn lavet en video, hvor hun selv optræder som fortæller. Videoen, der varer 10 minutter, er blandet andet blevet brugt i det salgsarbejde, Henning Winum Bruun har lavet på sin 11.000 kilometer lange rundrejse i Europa med Ford Transit'en.

Den lille video, der består af en række sekvenser filmet fra en drone, er - ganske neutralt betragtet - så smukt lavet, at selv en gnaven, hjemmefødt fynbo kunne få lyst til øjeblikkeligt at rejse væk på ferie ... på Fyn.

Der kan man bare se.

Scan koden og se videoen om Fyns attraktioner.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde For abonnenter

Millionhuse i Kerteminde: Sælger luksus-huse på Nordre Havnekaj - uden at eje grundene

Nyborg

Sommerhilsen fra Kunstværkstedet

Kerteminde For abonnenter

Kirsebærfestival og aftenkoncerter: Boliger til 5-10 mio. kr. får ikke særstatus

Annonce