Annonce
Erhverv

Helligdags-handel: Butikker må holde åbent hele påsken

Formand for Bogense Handelsstandsforening Per Maegaard glæder sig over, at byens gæster ikke bliver mødt af tillukkede butiksvinduer i påskens helligdage. Arkivfoto: Thomas Gregersen
Nordfyns Kommune har fået dispensation fra loven om helligdags-lukning i Bogenses butikker. En forudsætning er, at der bliver lysshow på rådhuset.

Bogense: Butikkerne i Bogense må holde åbent alle fire påske-helligdage.

Erhvervsstyrelsen har netop sagt ja til en ansøgning fra Nordfyns Kommune om en dispensation fra bestemmelsen om, at butikkerne skal holde døren låst i helligdagene.

For at få dispensationen kræver det - med lovens formulering - en særlig lejlighed, og den særlige lejlighed er, at der de fem aftener i påsken vil være en form for lysshow på Bogense Rådhus i anledning af, at rådhuset i år fylder 100 år.

Den del af påskepakken ligger hos Nordfyns Erhverv og Turisme, der arbejder på et arrangement, der kan få både lokale og turister til at lægge vejen forbi rådhuset, men uden at det får folk til at stimle samme i større grupper, end corona-restriktionerne til den tid tillader.

Derfor er det også planen, at lyset skal feje hen over rådhuset flere gange i løbet af aftenen, og borgmester Morten Andersen (V) lover, at "der bliver noget for øjet, der er værd at bevæge sig efter".


Også ud fra et corona-hensyn ville det være hen i vejret at lukke ned, netop som gæsterne kommer, og henvise dem til at gøre alle deres påskeindkøb onsdag og lørdag.

Per Maegaard, Bogense Handelsstandsforening


Formand for Bogense Handelsstandsforening Per Maegaard glæder sig på egne og medlemmernes vegne over, at kommunen med ansøgningen om dispensation har rakt en hjælpende hånd til butikkerne efter den lange corona-lukning.

- Vi har længe haft et ønske om at kunne holde åbent i påsken, hvor byen er propfuld med gæster, blandt andet sejlere fra marinaen og gæster fra byens campingpladser. Også ud fra et corona-hensyn ville det være hen i vejret at lukke ned, netop som gæsterne kommer, og henvise dem til at gøre alle deres påskeindkøb onsdag og lørdag. På den her måde får vi indkøbene bredt ud over flere dage, siger Per Maegaard i en pressemeddelelse.

Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Mai-Britt skal ikke længere holde vejret af nervøsitet: To år efter politiker-løfte er vakkelvornt vippeleje omsider blevet fikset

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Frygteligt, grotesk og helt vanvittigt: Folketinget kræves på banen i sag om 'betongulv' i skovbund

Fyn For abonnenter

Nyborg-rektor kæmper for opholdstilladelse til syrisk elev: - Jeg tror på Aya, når hun siger, hun er i fare

Annonce