Annonce
Indland

Hellere rockere end flygtninge: Læsere forsvarer Hells Angels

"Hells Angels Central Area". I september opførte de nye ­lejere et højt hegn om grunden ud til Langelandsvej i Nyborg. Siden er der kommet navneskilt på porten.

Politiet bør lade rockerklub i Nyborg være i fred, mener flere debatterer på Fyens.dk.

Annonce

Det hører til sjældenhederne, at danske borgere åbent forsvarer organiseret kriminalitet.

Men Fyns Politis forsøg på at stresse en Hells Angels-gruppering på Langelandsvej i Nyborg vækker harme blandt en stor skare af læsere og debattører på Fyens.dk.

Læserne reagerer på en historie under overskriften "Fyns Politi: Vi vil ikke lade Hells Angels slå rødder i Nyborg", hvor Sten Skovgaard Larsen, chefpolitiinspektør ved Fyns Politi, blandt andet udtaler, at politiet ikke vil give rockerklubben "ro til, at de kan opbygge en fast bastion og oparbejde status".

Men politiet bruger sine ressourcer helt forkert, mener en række læsere på Fyens.dk.

- Det er nærmest komisk. 500 "flygtninge" bliver budt velkommen med flag og hurraråb, og hvis nogen af de lokale udtrykker bekymring, står folk næsten i kø for at fortælle, at de er væmmelige racister (...) Men fem HA'ere - der passer sig selv - ja, de skal da rulles i tjære og fjer og jages ud af byen, skriver Lars Thomsen i debatråden under artiklen.

Han står langtfra alene med det synspunkt.

Annonce

Rockere fremfor flygtninge

Flere læsere peger på, at flygtningene på asylcentret i Nyborg - udgør et langt større problem, end HA's tilstedeværelse.

- Lad da HA være, de gør da området, de befinder sig i, sikkert, og hvis du ikke generer HA, generer de heller ikke dig (...) Man kan godt tage i mod 500 flytninge med flag og hele pibetøjet, men bare der er to rockere, så er folk oppe på tæerne og fortæller forfærdelige ting (...) Men i bund og grund er rockerne fredelige, mener Keld Nylander Andersen.

Læser Johan Sparre mener ligefrem, at HA kan være med til at gøre et område mere sikkert at færdes i. I hvert fald for kvinder:

- Danske kvinder ville være bedre beskyttede i en gade beboet med HA, end i en gade med muslimer og deres sygelige kvindesyn.

Christina Høj Christoffersen opfordrer også Fyns Politi til at koncentrere indsatsen om andre end HA:

- Jeg bor i Nyborg. HA generer ingen. Koncentrer jer om østeuropæere, der laver indbrud, og om de danske grænser, skriver hun.

- Aii, stop nu jer selv! De (HA, red.) har været i byen de sidste 20 år med jævne mellemrum, og de generer sgutte nogen! Lad nu være med den hetz, anfører Stinna Bonner Pedersen.

Annonce

- Dybt kriminelle

Et mindretal af debattørerne på Fyens.dk og på Fyens.dks Facebookside mener ikke, at en rockerklub skaber tryghed:

- Tænk sig, at man ønsker sit lokale politi til grænserne, i stedet for at bekæmpe denne dybt kriminelle organisation. Jeg må sige, at denne "klub" gør mig og ikke mindst mine sønner noget mere utryg i hverdagen end asylcenteret på Strandvænget, skriver Morten Bjerring Andersen.

Ifølge Rigspolitiet udspringer op imod 70 procent af al alvorlig kriminalitet i Danmark fra bander og rockergrupper herunder HA.

Annonce

Se kommentarerneHerunder kan du læse de kommentarer der kom, da vi delte artiklen om politiets indsats mod rockerne i Nyborg. Resten af kommentarerne kan ses under artiklen på Fyens.dk.

Det er nok de færreste nyborgensere, der gerne vil have en flok rockere boende i byen. Nu forsøger politiet at stresse...

Opslået af Fyens.dk på 9. januar 2016
Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Årets Fynske Sportsnavn: - Det er et kæmpe skulderklap - jeg er stolt, og jeg er beæret

Danmark For abonnenter

Lars Krarup i sit sidste interview om Venstre: Støjberg og Ellemann har skuffet

Kerteminde For abonnenter

Borgmester foreslår letbane-etape til Lindø: Vil gerne drøfte Radikales letbane-drømme

Annonce