Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: Ugens opskrift på foccacia med tomater og urter

Foto: Helle Troelsen
Annonce

Der er ikke noget så skønt som et lækkert brød, der tilmed er saftigt og fyldt med smag.

Foccaciabrød er fedtet af olivenolie, der tilsættes i rigelige mængder og får brødet til at minde lidt om en deep pan-pizza. Et Foccaciabrød er ideelt til at putte alverdens smagsgivende ingredienser i, og det er netop det, jeg gør, når der er cherrytomater i fryseren, fra da jeg i efteråret tømte drivhuset for tomater. Der er også rigeligt med hvidløg fra haven, der skal spises, inden de begynder at spire. Og der er masser af frisk rosmarin på busken lige uden for køkkenvinduet.

Man kan putte meget andet i et foccaciabrød. Ja, man kan faktisk rydde køleskabet for rester og mase det ned i brødet, hvis det er det, man er fristet til.

Rødløg og gedeost er i øvrigt også glimrende smagsforstærkere i brødet, men rødløgene er for længst spist her hos os, og min hensigt er jo at tømme depoterne for råvarer fra haven, inden der er friske at høste i den kommende havesæson.

Dette brød kan også serveres en sommerdag som tilbehør til grillmad på terrassen, som lækkert tilbehør i en buffet, eller som snack serveret med et glas kold hvidvin.

Vi vil her midt på vinteren helst spise brødet til en kraftig, brandvarm tomatsuppe, der varmer helt ind til knoglerne.

Annonce

Ingredienser

25 g gær

5 dl lunkent vand

2 tsk. salt

½ tsk. sukker

1,5 dl olivenolie

700 g hvedemel

20 cherrytomater

8 fed hvidløg

Frisk rosmarin

Flagesalt

Annonce

Sådan gør du

Rør gær ud i det lunkne vand. Tilsæt olivenolie, salt, sukker og hvedemelet lidt efter lidt. Rør godt rundt i dejen, til den er blød og klistret. Den skal ikke være helt fast og slippe, som en almindelig dej til boller og formbrød.

Stil dejen til hævning tildækket på køkkenbordet i en times tid.

Beklæd en bradepande med bagepapir. Tryk dejen ud og lad den efterhæve tildækket i 30 minutter.

Skær hvidløgsfeddene i halve. Smør dejen med olivenolie og pres cherrytomater, hvidløgsfed og rosmarinkviste ned i dejen. Dryp lidt ekstra olivenolie over og drys med flagesalt.

Bag foccaciabrødet i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i cirka 25 minutter, eller til det har en gylden og sprød skorpe.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Annonce