Annonce
Livsstil

Helle Troelsen: En cocktail af farver

Foto: Helle Troelsen

Besøger man en blomsterbutik, så sprænger de skrigende farver af eksotiske blomster fra fjerne himmelstrøg samt indfarvede tørrede græsser én i øjnene. De fylder mere og mere i landskabet, for det er de sprælske farver, der hitter.

De lyserøde blomster forsvinder helt i mængden og står der og ser blege og fesne ud. Blomsterhandlerne formår dog at arrangere dem i klynger sammen med matchende blomster. Det vil ellers se herrens ud, hvis de stod der sammen med neon-orange, tørrede græsser.

Jeg følger med og går all in på den eksotiske trend, der sender os durk til de tropiske lande, hvor vejret er varmt året rundt, og hvor man drikker farvestrålende cocktails med udsigt til et turkisblåt ocean.

Annonce

Denne blomstertrend stikker helt af i forhold til klimadagsordenen, som så meget andet for tiden. Blomsterne produceres ikke i Danmark, så de bliver transporteret hertil fra Langtbortistan. Flere af de naturlige græsser har fået et skvæt skrigende farve, og gud ved hvad det består af. Ingen insekter vil slå sig ned her. Men jeg købte alligevel lidt forskelligt, og for at lette lidt på min samvittighed gik jeg i gemmerne og hentede de mest farvestrålende evighedsblomster, som jeg dyrkede i min egen have i sommers og tørrede til brug her i vinterperioden.

Jeg købte protea i pink og orange farver, anthurium-flamingoblomst med kæmpestore blade i grønne og røde farver, orange valmuer, pink gerbera, bordeaux nelliker og franske anemoner, metalblå mandstro og gule trommestikker samt et udvalg af neon-orange, pink, blå og bordeaux tørrede farvede græsser. De er placeret på rad og række i en flaske-vase som et farvestrålende tapet.

Så er det frem med sangriaen og sambarytmer i højttalerne, så vi kan drømme os hen til troperne her i vores coronahærgede og mørke januar i det kolde nord.

Annonce
Assens For abonnenter

Efter stormøde om spyt, hærværk og trusler skal forældre på banen: - Vi skal passe på med ikke at stigmatisere nogen

Danmark

De seneste coronatal: Otte døde og 50 færre indlagte

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nedbryderfirma fyret for anden gang efter ny asbest-afsløring: - Vi har fået en garanti for, at BR Miljøtech ikke længere vil være på byggepladsen

Erhverv For abonnenter

Svin med betændte klove blev transporteret af fynsk vognmand - en fik revet trynen revet af: - Det er kun toppen af isbjerget

Odense

I Byen Odense: Specialbutik genåbner i nyt lokale, stor kæde rykker deres butik ud af gågaden, og Madklubben åbner to nye restauranter

GOG For abonnenter

Uimodståelig Mathias Gidsel tilbage - og GOG viser sig som seriøs DM-kandidat

Eccos overskud skrumper midt i russiske stormvejr: Krigen får negative konsekvenser for skogigantens økonomi i 2022

Kerteminde

Ny drejning i byggeskandale: Byggebrødre med ejendomme på Fyn undersøges af politiet

Kerteminde For abonnenter

De synger stadigvæk ikke 'vi går aldrig hjem' på Den Røde: Regina kæmper dog videre trods nyt afslag

Kritikken hagler ned over omstridt virksomhed, men esbjergenserne boykotter ikke: - Folk har måske en mening, men de går oftest ud med en kasse under armen alligevel

Live Sport For abonnenter

Se matchen her: Holsted Tigers tog imod Esbjerg Vikings

Cirkusrevy uden Ulf og Lisbet: Velsmurt underholdning, men ingen latterkramper

Nordfyn

Ukrainsk ambassadør på fynsk besøg: - Det gav dem en tryghed og en forståelse

Middelfart For abonnenter

Ægtepar vil kæmpe mod stor solcellepark: - Jeg har ikke bosat mig på landet for at se på solceller

OB

Bo Henriksen har noteret sig Hans Christian Bernats fejl og vil søge at udnytte det i pokalfinalen

Annonce