Arme riddere har reddet mange stunder i familien en fredag aften, hvor der blev set ”Disney Sjov”, og hvor der ikke kunne støves slik op, for der havde være en sliktyv forbi i nattens mulm og mørke.
Arme riddere er knasende søde, men kan også blive knasende sprøde, hvis de i stedet for at blive stegt på panden grilles i ovnen.
Forleden fik jeg lyst til arme riddere, men de er nok en tand for søde. I køleskabet havde vi rabarberkompot fra aftenen før, hvor den blev spist som tilbehør til stegt kylling.
Jeg smed en klat på de arme riddere og lidt cremefraiche til, og så var det hele forvandlet til den lækreste dessert. Prøv det selv, hvis du en dag er lækkersulten.
Ingredienser
Arme riddere:
Skiver af hvidt brød
Rørsukker
Kanel
Smør
Rabarberkompot:
500 gram rabarber
1 vaniljestang
150 gram rørsukker
Cremefraiche 9%
Sådan gør du
Bland kanel og sukker sammen i en dyb tallerken. Skær brødet i skiver, og smør det med et godt lag smør. Vend brødskiverne i kanelsukker, så der kommer et tykt lag.
Tænd grillen i ovnen, og grill brødskiverne, til overfladen er gyldenbrun og næsten karamelliserer. Denne grillede udgave af arme riddere er uden æg, men kan også tilberedes på klassisk vis med æg og steges på panden.
Skyl og skær rabarberstilkene i stykker på tre centimeter. Skrab kornene ud af vaniljestangen, og bland dem med rørsukker i en stor skål. Vend rabarberstykkerne deri, og lad dem trække i en times tid ved stuetemperatur.
Tænd ovnen på 200 grader og bag kompotten i cirka 20 minutter, eller til rabarberstykkerne virker møre, når man stikker i dem.
Køl kompotten af, og spis den oven på arme riddere. Server dem med cremefraiche - eller vaniljeis, hvis du ikke kan få det sødt nok.