Annonce
Faaborg-Midtfyn

Helios genåbner med et brag: En aften i paradis - helt gratis

Formand Lars Kensmark, Nils Thobo-Carlsen, Hanne Holm og Jakob Holm har nærmest fungeret som en levende tænketank under nedlukningen - nu glæder de sig bare til at lokke folk i biografen igen. Foto: Palle Søby
Helios Film- & Kulturhus vil vise den legendariske italienske film "Mine aftener i paradis" med gratis adgang, når biografen åbner igen - og det bliver forhåbentlig torsdag 6. maj. Kiosk og billetsalg står foran en gevaldig opfriskning, og så vil Helios investere en halv million i en ny laser-projektor.

Faaborg: Husker du den italienske film "Mine aftener i paradis" fra 1988? Hvis du gør og gerne vil se den igen - eller hvis du aldrig har set den og bare gerne vil se en stærk film - så har du chancen den aften, hvor Helios i Faaborg genåbner efter den igangværende nedlukning.

- Når vi åbner igen, skal det gerne være et brag af en åbning, så vi vænner folk til at komme her igen. Nu har folk brugt det seneste halve år til at sidde foran fjernsynet eller med en bog. Nu skal de genopdrages til at komme ud igen, siger Jakob Holm, næstformand i Helios Film- & Kulturhus.

- Planen er, at vi vil vise "Mine aftener i paradis", som handler om, hvordan biografen i en lille italiensk by er omdrejningspunkt for hele byens sociale liv. Det er en fantastisk og fascinerende film, som vi vil åbne med som et gratis arrangement, fortæller Jakob Holm.

Annonce

Præcis hvornår Helios åbner igen, ligger ikke helt fast, men forhåbentlig bliver det torsdag 6. maj. Det er den dato, biograferne har fået at vide, at de gerne må gøre klar til.

- Vi håber på genåbning 6. maj, men afventer. Vi skal vide mere om vilkårene, inden vi beslutter os for den dato, siger Helios-formand Lars Kensmark.


Planen er, at vi vil vise "Mine aftener i paradis", som handler om, hvordan biografen i en lille italiensk by er omdrejningspunkt for hele byens sociale liv. Det er en fantastisk og fascinerende film, som vi vil åbne med som et gratis arrangement.

Jakob Holm, næstformand i Helios


De klarer sig igennem

Trods en lang periode uden indtægter overhovedet har Helios klaret sig igennem coronakrisen på egen hånd uden hjælpepakker.

- Vi kommer ud af 2020 med sorte tal på bundlinjen. Ikke prangende, men sådan, at vi kan være tilfredse. Vi solgte 9000 billetter i 2020, hvor vi normalt sælger 13.000 billetter på et år. Men det var altså nok til, at vi kan klare os igennem uden hjælpepakker, siger Lars Kensmark.

Annonce

Ny projektor til en halv million

Helios har altid lagt vægt på at have lidt på kistebunden til strengere tider og større nyanskaffelser, og nu har de besluttet inden for det næste år at investere en halv million kroner i en ny laser-projektor til den store sal.

- Den nuværende projekter er fra 2012, hvor vi gik fra gammeldags til digital fremvisning. Den har sådan set fungeret fint, men det er vigtigt for os at steppe op teknologisk og være opdateret med den mest moderne teknologi, da vi i forbindelse med FilmFyn bliver brugt som premierebiograf og også bliver brugt til forpremierer og som afprøvningsbiograf, forklarer Lars Kensmark.

Inden for få år skal projektoren også udskiftes i den lille sal.

Sådan kommer kiosk og billetsalg til at se ud ifølge Nils Thobo-Carlsens visualisering. Illustrationen her viser kiosken, når den er åben.
Annonce

Billetsalg og kiosk friskes op

En anden nyskabelse, som vil blive meget synlig for publikum, er en total nyindretning af billetsalg og kiosk. Her høster Helios frugterne af tilflytter Nils Thobo-Carlsen, der i efteråret flyttede fra København til Faaborg og har meldt sig som frivillig i Helios. Han har tidligere været aktiv i Valby Kino og har nu udtænkt en helt ny indretning af billetsalg og kiosk, som biografen er i gang med at realisere.

Og sådan vil det se ud det meste af dagen, når der er lukket i kiosk og billetsalg. Visualisering: Nils Thobo-Carlsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce