Annonce
Erhverv

Helge Munk sælger igen

Munk Hosting har sikkert til huse bag en meget tyk dør, som her åbnes af en af firmaets ansatte, Hans Mosegaard.

It-iværksætteren Helge Munk har fået 60 millioner kroner for sit computer-hotel

Annonce

Odense bliver hjemsted for et stærkt og hurtigtvoksende it-firma. Sådan ser fremtiden ud ifølge Helge Munk, der i går solgte virksomheden Munk Hosting.

Selv betragter han mere handlen som en fusion.

- En del af betalingen sker i aktier, så jeg bliver en pænt stor aktionær i den fortsættende virksomhed, siger Helge Munk.

I alt får han 60 millioner kroner af køberen, sønderjyske Athena IT-Group.

Helge Munk (øverst) sælger Munk Hosting til Peter Kroul, direktør i Athena IT-Group. Helge Munk bliver bestyrelsesmedlem og aktionær i Athena IT-Group. privatfoto
Annonce

Lovede fremtid

Han vil ikke præcisere beløbene men regner med at komme til at eje 10-15 procent af det børsnoterede firma. Desuden får han en kontant sum, som han ikke vil fortælle størrelsen på.

- Det sammenlagte selskab har en lovende fremtid med blandt andet store muligheder på det tyske marked, siger Helge Munk.

- Jeg er en iværksætter, og Athena er bedre til den nuværende fase, end jeg er, siger Helge Munk, der har afvist mange tilbud på sin virksomhed men fandt sig på linje med Athena.

Selv om Munk Hosting delvis får ny ejer, vil virksomheden fortsætte og aktiviteten stige, lover den nye ejer.

Firmaet er en slags computer-hotel, som klarer den praktiske del af it-systemerne for andre virksomheder.

Den har hjemme i Nationalbankens tidligere bankboks i Odense, der nu huser et væld af moderne teknik, kolossale internetopkoblinger og sikkerhedssystemer. Tilsammen sørger de for, at kundernes programmer og data ligger beskyttet mod både ulykker udefra og tekniske nedbrud. Med bredbånd kan kunderne bruge it-systemerne lige så godt, som hvis computerne var placeret i virksomhedens kontor.

Annonce

Odense som centrum

Det såkaldte hostingcenter i Odense bliver nu Athena IT-Groups samlede driftcenter, hvilket har været en af Helge Munks forudsætninger for en handel.

- Munk Hosting bliver hjertet i vores fremtidige forretning. Kun en del af kapaciteten udnyttes i dag, og planen er, at vi vil samle nye kontrakter fra såvel Danmark som Tyskland i Odense, siger Peter Kroul, der er stifter, storaktionær og direktør i Athena IT-Group.

Munk Hosting var med et salg på 34 millioner kroner i forvejen den næststørste spiller på det danske hosting-marked efter TDC, der sælger for 80 millioner kroner på dette marked ifølge oplysninger i en pressemeddelelse fra køberen.

Athena IT-Group var med et salg på 10 millioner kroner på en syvendeplads. Med opkøbet når koncernen op på en befæstet andenplads.

De oplyste tal viser, at Munk Hosting har været meget dygtig til at tjene penge. Ud af et salg på 34 millioner kroner blev en tredjedel - 11,2 millioner kroner - til overskud på driften.

Munk Hosting har endnu ikke offentliggjort regnskabet for 2006/07. Ifølge Helge Munk viser det en omsætning på 40 millioner kroner, et overskud på seks millioner kroner før skat og et medarbejdertal på ca. 20.

Annonce

Noget på bedding

Munk Hosting er den anden store virksomhed, som Helge Munk har startet og solgt. For to år siden solgte han Odense-virksomheden Munk IT, som nu hedder Norriq Denmark formentlig for et beløb på omkring 16 millioner kroner.

Munk Hosting er blevet ledet af direktør Niels Erik Drøhse, og ifølge Helge Munk vil hans egen hverdag ikke ændre sig meget efter salget.

Han bruger en stor del af sin tid på små, lovende it-virksomheder - og desuden har han noget nyt it-iværksætteri på vej, lover han hemmelighedsfuldt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce