Annonce
Sport

Hele Tyskland holder vejret: Lewandowski klar til at slå Gerd Müllers "uopnåelige" rekord

Robert Lewandowski kan overgå en anden Bayern München-legende i de kommende ti dage i Bundesligaen. Gerd Müllers rekord på 40 mål i en Bundesliga-sæson står for fald. Foto:. CHRISTOF STACHE / POOL / AFP) 
Bayerns Robert Lewandowski skal score to mål i alt i de sidste to Bundesliga-kampe mod Freiburg og Augsburg for at slå Gerd Müllers topscorer-rekord på 40 mål fra 1972

FODBOLD: Han er legendernes legende, "Bomber der Nation" og en afslutter, som aldrig vil blive glemt.

Gerd Müller lavede i sæsonen 1971/1972 40 Bundesliga-mål i 34 kampe for FC Bayern München, der i de år var næste endnu mere urørlige end nutidens Bayern München-hold.

Bayern München dannede i de år grundstammen til det vesttyske landshold, der toppede spillemæssigt som Europamestre i 1972 og som med mere arbejdsmands-mæssige dyder knoklede VM-titlen hjem på eget græs i München i VM-finalen i 1974 med netop Gerd Müller som målscorer i 2-1-sejren over favoritterne fra Holland med Johan Cryuff i spidsen.

Annonce
De var holdkammerater i starten af 70'erne i Bayern München. Fra venstre Gerd Müller, Johnny Hansen, Franz Beckenbauer og Viggo Jensen. Billedet er taget i München nogle måneder senere end den sæson i 1971/72, da Gerd Müller lavede 40 mål i Bundesligaen. Foto: Benny Ahlmann-Jensen

Allerede to minutter før pausen afgjort Müller finalen. Efter et vanvittigt raid i dybden på højreflanken smed Rainer Bonhof bolden hårdt og faldt ind i feltet med en bold, som man i dag ville kalde en cut-back-aflevering.

Müllers tallerken

Ved den forreste stolpe fik Gerd Müller fat i kuglen, men den sprang lidt fra ham og tilbage, så han måtte bakke og hente bolden, hvorefter han i karakteristisk stil drejede lynhurtigt rundt som på en tallerken og sparkede bolden fladt i det lange hjørne forbi målmand Jan Jongbloed.

I de år var det Sepp Maier, Gerd Müller, Franz Beckenbauer, Uli Hoeness, Paul Breitner og flere andre hos Bayern, der regerede i tysk fodbold.


Robert Lewandowski skal altså score i alt to mål sammenlagt i de to kampe for at nå 41 mål og overgå Gerd Müllers rekord fra for 49 år siden.


Indtil for nylig regnede man Gerd Müllers 40 mål for uopnåelige, men nu er tiden kommet for Bayerns polske stjerneangriber Robert Lewandowski til at tangere rekorden eller endda overgå den.

Efter Bayerns fejring af mesterskabet i lørdags med en 6-0-sejr over de gamle rivaler fra Borussia Mönchengladbach nåede han op på 39 mål i 32 Bundesliga-kampe.

Lørdag spiller Bayern ude mod Freiburg, som ikke kan nå hverken Europa eller er involveret i nedrykningskampen. Men Christian Streichs mandskab lægger sig sjældent ned på forhånd og da slet ikke mod Bayern München.

I sidste runde kommer FC Augsburg til München i et sandt lokalopgør og her kan FC Augsburg sagtens komme i en situation, hvor holdet skal have point for at overleve i  Bundesligaen.

Robert Lewandowski skal altså score i alt to mål sammenlagt i de to kampe for at nå 41 mål og overgå Gerd Müllers rekord fra for 49 år siden.

Annonce

Müller har Alzheimer

Gerd Müller er i dag 75 år og lider af Alzheimer, som blev konstateret i oktober 2015. Her måtte han opgive sit job som assistenttræner i Bayern München.

Müller var en helt anden type end Lewandowski, men har dog det til fælles, at de snuser mange chancer op inde i selve feltet, hvor Lewandowski er langt mere atletisk end 70'ernes top-angriber.

Müller havde meget korte og eksplosive ben, som gjorde han i stand til at reagere meget hurtigt over en kort distance og gjorde ham ekstremt hurtig i vendingerne. Det udnyttede han til, at trykke af, inden forsvareren havde reageret. Gerne fra seks-otte meter.

Gerd Müller scorede 365 mål i 427 Bundesliga-kampe, mens Lewandowski har lavet 275 mål i 348 Bundesliga-kampe. Det giver Müller det bedste snit. Men fraregner man Lewandowskis tid i Dortmund, så har polakken spillet 218 kampe for Bayern og scoret 204 mål for sydtyskerne, og det er et bedre snit end Müller, hvis man kun regner Bayern-perioden.

Müller vandt topscorer-kanonen fra Kicker Sportmagazin syv gange - i 1967, 1969, 1970, 1972, 1973, 1974 og 1978. Lewandowski har indtil nu vundet topscorerhæderen fem gange og kan overgå Müller med sin sjette kanon i disciplinen at vinde den fire gange i træk.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Campingpladsejer har udsigt til ”århundredets” sæson: - Vi kunne have lejet 100 hytter ud - det er fuldstændig vildt

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Nu får bilisterne en ny smutvej gennem Odense: S og DF skød forslag om bilfri plads ned

Odense For abonnenter

Trafikforsker angriber rapport om letbanen: - Aarhus er for lille til en letbane, og Odense er endnu mere for lille

Speedway

Endelig publikum til speedway i Fjelsted igen: Men festen blev spoleret af store tekniske problemer og et sløjt fynsk hjemmehold

Odense

Se video: Sankthans og D-A-D rykkede ind på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal: 223 testet positiv det seneste døgn

Odense

Søren gav penge til de små i lokalsamfundet: - Tusind tak - det betyder virkelig noget

Erhverv

Stort byggefirma sender 65 ansatte hjem efter smitteudbrud: - Det er ikke ovre endnu

EM LIV

Malte fra Nørrebro blev hele Danmarks student, da han kastede sin hue på banen og fik Delaneys trøje efter dansk-russisk EM-skæbnekamp

Odense For abonnenter

Kommentar: S og DFs nej til at lukke for smutvej i Odense er helt sort i en tid, hvor politikerne skal tænke grønt

Middelfart For abonnenter

Kæmpe interesse for luksusbiler: Middelfart-milliardærs leasingfirma vokser med rekordfart

Nyborg For abonnenter

Jubel i Frørup: Byråd vil holde hånden under de små skoler

Annonce